Düzce için meteorolojik uyarı yapıldı. Bugünden itibaren hava sıcaklıkları hissedilir derecede düşecek. Akşam saatlerinde Düzce'de kuvvetli yağış bekleniyor.
Yapılan son değerlendirmelere göre; yurdun kuzeybatı kesimlerinin akşam saatlerinden itibaren Balkanlar'dan gelen serin ve yağışlı havanın etkisine girmesi bekleniyor. Akşam saatlerinde Trakya kesiminde, gece saatlerinde Marmara'nın kuzey ve doğusu ile Batı Karadeniz kıyılarında görülecek yağışların, Düzce ve Zonguldak çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.
Meteoroloji Genel Müdürlüğü 9. Bölge Müdürlüğü'nden yapılan açıklama ile gece saatlerinde Zonguldak ve Düzce çevrelerinde kuvvetli yağış beklendiğinden, meydana gelebilecek olumsuz şartlara karşı (ani sel, su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalar, heyelan vb.) vatandaşların ve ilgililerin dikkatli ve tedbirli olmaları konusunda uyarıldı.
Açıklamada ayrıca rüzgarın akşam saatlerinden itibaren Marmara ile Batı Karadeniz kıyılarında kuvvetli olarak (40-60 km/saat) esmesi beklendiğinden, ulaşımda aksamalar, çatı uçması, ağaç devrilmesi gibi oluşabilecek olumsuz şartlara karşı vatandaşların ve ilgililerin dikkatli ve tedbirli olmaları gerektiği vurgulandı.

 

Haber; S. KAŞKIR