Her ilin sadece bir merkezde pazaryeri bulunurken Düzce'nin her sokağında hemen hemen hergün pazar açılması sorunları da beraberinde getiriyor. Yerel seçimler öncesinde Düzce Semt Pazarı'ndaki pazarcı esnafı koltuğu devralacak yeni Belediye Başkan'ından çok şey bekliyor. Sorunlarını sorduğumuz pazarcı esnafı hem dert yandı hem de yaşadıkları sorunları anlattı.

“Köy ve ilçe otobüsleri de pazaryerinden geçsin.”

Ulaşım açısından ciddi sorunlar yaşadıklarını belirten Semt Pazarı esnafı, “Yollarımız dar olduğu için araçlar park ettiği zaman ciddi sorunlar yaşanıyor. Bir park alanımız bile yok. Yeni Başkan'dan bir isteğimiz bu olacak. Diğer taraftan niçin köy ve ilçe otobüsleri pazaryerinden geçmiyor anlamış değiliz. Biz zaten zor günler geçiriyoruz. Bari bu konuda bize yardımcı olsunlar. Otobüsler pazaryerinden de geçsin.” şeklinde konuştu.

“Pazaryerine sahip çıksınlar.”

Düzce'nin hemen hemen her sokağına pazar kurulmasına da tepki gösteren pazarcı esnafı, “Biz zaten burada zor günler geçiriyoruz. Kiramızı ödeyerek satış yapmaya çalışıyoruz ama her sokakta pazaryeri kurulunda vatandaş da buraya gelmiyor, mahallelerinde kurulan pazarlardan alışveriş yapıyor. Eğer böyle olacaksa ya bize söylesinler biz başka iş arayalım, ya da sorunumuza çare bulsunlar. Bizim Başkan olacak adaydan en büyük isteğimiz bu.” ifadelerini kullandı.

“Küçük esnaf çok zor durumda.”

Şehir içine büyük mağazaların gelmesi ve alışveriş merkezlerinin açılmasından dolayı da sıkıntı çektiklerini belirten esnaflar, “Büyük alışveriş merkezleri gelince bizim gibi küçük esnafların durumu iyice kötüleşti. Bize kredi bile sağlamıyorlar. Bu konuda da destek bekliyoruz.” dedi.

Dükkanlar parasızlıktan kapalı ya da kiralık

Pazaryerinde bulunan dükkanların hali de perişan. Bir çok dükkan maddi sorunlar yaşayan esnaflar tarafından terkedildi. Bu nedenle pazaryerindeki dükkanlardan birçoğu kapalı durumda. Bazı dükkanlarda iş olmayınca sahipleri tarafından kiraya açıldı.

Tüm bu sorunlar gösteriyor ki eksikleriyle dikkat çeken pazaryeri, yeni gelecek Başkan'dan çok şey bekliyor.