AK Parti çatısı altında iki dönem Düzce milletvekilliği ve bir dönem İl Başkanlığı görevini yürüttükten partisinden istifa ederek Eski Bakan Ali Babacan liderliğinde kurulan Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi kurucularından olan Metin Kaşıkoğlu, geçtiği hafta Öncü TV ve Öncü Radyo ortak yayınında Kitabın Ortasından programına konuk olarak uzun bir aradan sonra açıklamalarda bulunmuştu.

Kaşıkoğlu’nun eski partisi AK Parti ve lideri Cumhurbaşkanı Erdoğan hakkındaki eleştirileri partililerin tepkisine neden olmuştu. Düzce gündemini belirleyen programın ‘Nasıl izah edersiniz?’ bölümünde Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli hakkındaki düşüncelerinin sorulması üzerine Kaşıkoğlu’nun sarf ettiği sözler bu sefer MHP camiasında tepkiyle karşılandı.

Bahçeli için “Hiçbir vizyonu ufku olmayan, geleceğe dair hiçbir cümle duyamadığım siyasi bir lider” yorumunda bulunan Kaşıkoğlu’na en üst dereceden tepki MHP Düzce Milletvekili Ümit Yılmaz’dan geldi. 

“SENDEN 2023 UFKUNU ANLAMANI KİMSE BEKLEMİYOR”

Vekil Yılmaz sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada isim vermeden Kaşıkoğlu’na, “Liderimiz Devlet Bahçeli ye ufuksuz ve vizyonsuz diyen zat senin Liderin Türk Milleti ve Türkiye için açtığı 2023 ufkunu anlamanı, görüşünü benimsemeni kimse senden beklemiyor zaten” sözleriyle yanıt verdi.

“HÖDÜK AKLINLA BAHÇELİ’Yİ ANLAYAMAZSIN!”

Kaşıkoğlu’na, “Sen ki 12 Eylül referandumunda ölüleri mezardan çıkarıp oy kullandıransın” sözleriyle seslenen Yılmaz, “Sen ki Londra baronlarının uşaklarının çatısı altında bulunansın, sen ki Bankasya şemsiyesi altında dolaşansın, sen ki Düzce’nin yaylalarını peşkeş çekensin. Senin ve senin gibilerin hödük aklıyla Devlet Bahçeli’yi anlamasını beklemek otobüs durağında uçak beklemek gibidir” sözleriyle çok sert şekilde tepki gösterdi.

“FETÖ İLE ALAKLI ŞOV YAPARAK KENDİNİ GİZLEMEK İSTEDİ”

Kaşıkoğlu’nun sözlerine bir tepki de MHP Düzce İl Başkanı İlhami Caboğlu’ndan geldi. Caboğlu, “Adalet ve Kalkınma Partisi'nde siyaset yaparken ‘AK Parti'den başka parti mi var?’ diyerek Düzce'de halkımızın AK Parti'li Metin Kaşıkoğlu olarak bildiği parti içerisinde siyasi boşluğa düşen 17-25 Aralık Feto örgütü ile alakalı şov amaçlı hareketleri, bu hareketlerle kendini ne şekilde gizlemek istediğini, İpi atlayarak siyasette kendine Deva arayan şahsiyetin davamızın lideri Sayın Dr. Devlet BAHÇELİ beyi anlaması mümkün değildir.” ifadelerini kullandı.

“BİZİM İÇİN YOK HÜKMÜNDEDİR”

Caboğlu, “Bir televizyon programında sarfetmiş olduğu kelimelerle alakalı eskilerin çok güzel bir sözü vardır ; bir lafa bakarım laf mı diye , bir de söyleyene bakarım adam mı diye. Bizim için yok hükmündedir. Böyle bir şahsiyetin Genel Başkanımızın ismini bile anması mümkün değildir” ifadeleriyle Kaşıkoğlu’nu hedef aldı.

HABER: Mehmet GÜNESEN