Petrol İş Sendikası tarafından başlatılan ve pilot il olarak Düzce'nin seçildiği “Anayasal hakkını kullan. Sendikalı ol” kampanyası için Petrol İş Genel Başkanı Mustafa Öztaşkın bugün Düzce Belediye Başkanı ismail Bayram'ı ziyaret etti.

“Sendika hakkı önem taşıyor.”

Ziyareti sırasında açıklamalarda da bulunan Öztaşkın, amaçlarının sendika bilincini aşılamak olduğunu belirterek, “Biz bu kampanyayı ülke geneline yayarak halkı bilinçlendirmek istiyoruz. Pilot il olarak ta Düzce'yi seçtik. Ekim-kasım aylarında da ülke geneline yayacağız. Sendikal haklar herkes tarafından bilinmiyor. Biz de bu eksikliği gidermek ve sendikanın önemine değinmek için böyle bir kampanya başlattık.” şeklinde konuştu.

“Önemli firmaların sendikalı işçileri çıkarması üzücü.”

Organize Sanayi Bölgesi'nde bulunan bir firmanın sendikalı olmaları gerekçesiyle işçi çıkarmalarını da değerlendiren Öztaşkın, “Sendikalı oldukları için önemli bir firma tarafından işçilerin işten çıkartılması gerçekten üzücü. Bu firmaların böyle yapmak yerine işçilerine sendikalı oldukları için destek vermeleri gerekiyordu. Bizde bunu beklerdik.” şeklinde konuştu.

“Sendikacılığa karşı değiliz.”

Sendikal hakların gerekli olduğuna değinen Belediye Başkanı İsmail Bayram da yaptığı açıklamada, “Biz de sendikacılık kavramına karşı çıkmıyoruz. Biz bu tür çalışmalara siyasi olarak değil amaç olarak bakıyoruz. Sendika hakkı konusunda yapılan çalışmaları da desteklememiz gerektiğine inanıyoruz.” dedi.