Eğitim-İş Düzce Şubesi Temsilcisi Hüseyin Arslan, CHP İl Başkanı Vildan Cemşit, Vatan Partisi İl Başkanı Fethi Sönmez, Atatürkçü Düşünce Derneği Başkanı Atay Yılmaz’ın da hazır bulunduğu basın toplantısında Düzce’de bulunan dernek, sendika, oda ve siyasi partiler adına bir basın açıklaması yaptı. 

 “Katil ABD, Ortadoğu’dan defol!”
Açıklamalarına Filistin Halkı’na karşı İsrail’in bu katliamını kınadıklarını belirterek başlayan Eğitim-İş Düzce Şubesi Temsilcisi Hüseyin Arslan şöyle konuştu:

“İnsanlık tarihi bize sömürgecilerin kanla beslendiklerini defalarca göstermiştir Bu kan ise mazlum insanların kanıdır. Emperyalizme karşı ilk Ulusal Kurtuluş Savaşını vererek, başta Ortadoğu ve Asya halkları olmak üzere, tüm mazlum halklara bağımsızlık ışığını tutmuş olan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları olarak bizler mazlum Filistin Halkı’nın yanında olduğumuzu haykırıyoruz.

Dün Libya’yı, Tunus’u, Mısır’ı, Irak’ı, Suriye’yi demokrasi ve özgürlük adı altında sömürge cenderesine sokan bugün ise Filistin halkına zulüm uygulayanların hedefi çok açıktır. Ortadoğu’yu sömürü düzeni için dikensiz bir gül bahçesine dönüştürmek. Filistin halkına karşı işlediği insanlık dışı suç için İsrail’i ve ABD’yi kınıyoruz Ve bir kez daha haykırıyoruz; katil ABD, Ortadoğu’dan defol!”

“'Atatürk’ü Anma ve Gençlik Yürüyüşü'ne davetlisiniz”
19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla, Düzce’de düzenlenecek yürüyüşe tüm Düzcelileri davet eden Arslan, şunları kaydetti:

“Bizler Düzce’de bulunan sendikalar, dernekler, odalar, siyası partilerden oluşan Sivil Toplum Kuruluşları ve vatandaşlar olarak, 19 Mayıs 2018 Cumartesi günü saat 13.00’de Düzce Belediyesi önünden Anıtpark’a kadar ‘Atatürk’ü Anma ve Gençlik Yürüyüşü’ düzenledik. 19 Mayıs sıradan bir gün değildir. 19 Mayıs, Atatürk’ün ulus egemenliğine dayanan, tam bağımsız yeni bir Türk Devleti kurmak amacıyla başlattığı ulusal hareketin ilk adımıdır.

Bu duygu ve düşüncelerle ulusumuzun Atatürk'ü Anma. Gençlik ve Spor Bayramı'nı kutluyor, başta yüce önderimiz Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bize bağımsızlığımızı kazandıran Kurtuluş Savaşı’nın tüm kahramanlarını saygı ile anıyoruz. Geçmiş dönemlerde olduğu gibi Düzce halkımızı, gençlerimizi 'Atatürk’ü Anma ve Gençlik Yürüyüşü'ne katılarak Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramını coşkuyla kutlamaya, ulusal birlik ve beraberliğimize güç vermeye çağırıyoruz.
19 Mayıs 2018 Cumartesi günü saat 13.00’de Düzce Belediyesi önünde toplanıyoruz. Tüm halkımızı Türk Bayraklarıyla ve Atatürk posterleriyle Atatürk’ü Anma ve Gençlik Yürüyüşü’ne katılmaya davet ediyoruz.”

Haber: Ö.YILMAZ