30 Ağustos Zafer Bayramı kapsamında Düzce Belediyesi sergi salonunda "Büyük Zafer ve Atatürk konulu sergi gerçekleştirildi. Sergi açılışı Düzce Valisi Ali İhsan Su, Vali Yardımcısı Erdoğan Ülker, Garnizon Komutanı Ramazan Akça, Düzce Üniversitesi Rektörü Funda Sivrikaya Şerifoğlu İŞKUR İl Müdürü Celil Kuzu, Düzce İl Müftüsü Selami Emen ve Baro Başkanı Ali Dilber'in katılımıyla gerçekleştirildi.

 

 

 


Açılışa katılan Vali Ali İhsan Su açılışa katılmaktan mutluluk duyduğunu belirterek emeği geçenlere teşekkür etti.

 

 


Su, "Zafer Haftası etkinlikleri çerçevesinde Jandarma Komutanlığımız tarafından güzel bir sergi gerçekleştirildi. Biz de gelip açmaktan büyük keyif ve mutluluk duyduk. Tabiki bizim değerlerimiz geçmişimiz tarihimiz hepsi bize güç veren olaylardır. Bu güzel sergiyi hazırlayan alay komutanı olmak üzere emeği geçen herkesi kutluyorum." İfadelerini kullandı.

 

 

 



Düzce Garnizon Komutanı Ramazan Akça sergide kullanılan resimleri kendi arşivlerinden temin ettikleri orijinal fotoğraflar olduğunu belirterek Düzceliler için yararlı olacağını vurguladı.

 

 



Akça, "30 Ağustos Zafer Bayramımızın 92. yıl dönümü sebebiyle milli kurtuluş harbimizin ve bu günlere gelmemizi sağlayan halkımızın desteğiyle oluşturduğumuz Cumhuriyetin değerlerini korumak maksadıyla Genelkurmay arşivimizden temin ettiğimiz orijinal resimlerimizi halkımızın beğenisine sunduk. Sergimiz 4 gün boyunca açık kalacak. Düzcelilerin bundan yararlanacağını umuyorum. Zaferimizin Türk halkına ve Türk Silahlı Kuvvetleri'mize kutlu olmasını diliyorum." şeklinde konuştu.

 


28-31 Ağustos tarihleri arasında Düzceli vatandaşlara açık olacak sergide Atatürk'ün Düzce'ye geldiği dönemden fotoğraflar bulunuyor.

 

 

 

Haber: S. Dervişoğlu