Düzce Sosyal Güvenlik Müdürlüğü'nden yapılan açıklama ile önümüzdeki haftanın idari izin olarak kabul edilmesi nedeniyle, 3 ekim tarihinde vadesi dolan borçların bu hafta içinde ödenmesi gerektiği hatırlatıldı.

 

Açıklamada şu ifadelere yer verildi;

 

“Özel nitelikteki işyeri işverenlerinin 2008/Ağustos ayına ilişkin düzenlenen aylık prim ve hizmet belgelerinden kaynaklanan borçlarını, Bağ-Kur sigortalılarının 2009/Eylül ayına ilişkin prim borçlarını, borçları için peşin ödeme talebinde bulunan borçluların peşin ödemeye esas borçlarını ve borçları için taksitle ödeme yolunu tercih eden borçluların 2008/Eylül ayına ilişkin taksit tutarlarını, 30 Eylül 2008 tarihinin bayram tatiline rastlaması nedeniyle en geç 3 Ekim 2008 Cuma gününe kadar ödemeleri gerekmektedir.

 

Yine bilindiği üzere, Bakanlar Kurulunca alınan karar uyarınca 29 Eylül 2008 Pazartesi ve 3 Ekim 2008 Cuma günleri idari izin olarak kabul edilmiştir.

 

3 Ekim 2008 Cuma gününün Bakanlar Kurulunca idari izin olarak kabul edilmiş olması, ödeme vadesi 3 Ekim 2008 günü sona erecek olan borçların son ödeme tarihini değiştirmeyeceğinden, söz konusu borçların en geç 3 Ekim 2008 tarihine kadar ödenmemesi halinde, bu borçlar, yasal süresi içinde ödenmemiş kabul edilecektir.”