Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) İl Müdürü Necmi Köroğlu, düzenlediği basın açıklamasında ertelenen sigorta primlerinin zamanında ödenmesi gerektiği uyarısı yaptı.
İşverenlerin üzerindeki işçilik maliyetini azaltmak amacıyla 2016 yılında asgari ücret desteği getirildiğini kaydeden Köroğlu, bu kapsamda Düzce’de SGK'nın 3 aylık sigorta primi alacağı miktarını açıkladı.

Köroğlu, “Asgari ücret desteğinden yararlanan işverenlerimizin 2016 yılı Aralık ve 2017 yılı Ocak - Şubat aylarına ait sigorta primlerinin ödenmesi ise kanun ile 2017 Ekim, Kasım ve Aralık aylarına ertelenmiştir. İlimizde ertelenen sigorta primlerinden; Aralık ayından 16.359.023,32 TL, Ocak ayından 16.888.744,54 TL, 2017 Şubat ayından 16.520.226,14 TL, kalan alacağımız bulunmaktadır.” dedi.

Ekim ayı sonunda bitiyor
Ertelenen sigorta primlerinin ilkinin ödeme süresinin geldiğini kaydeden Köroğlu, işverenlere şu hatırlatmada bulundu:

“Ertelenen sigorta primlerinin ilkinin ödeme süresi gelmiştir. Bu nedenle, 2016 yılı Aralık ayına ait ertelenen sigorta primlerinin 2017 yılı Ekim ayının sonuna kadar ödenmesi gerekmektedir. Ayrıca, 2017 yılı Ocak ayına ait sigorta primlerinin 2017 yılı Kasımı ayı sonuna ve 2017 yılı Şubat ayına ait ertelenen sigorta primlerinin ise 26 Aralık 2017 tarihine kadar ödenmesi gerekmektedir.”

“İşveren, haklarından mahrum  kalmasın”
İşverenlerin de asgari ücret desteği, 5 puanlık sigorta prim indirimi ve sigorta prim teşviklerinden yararlanabilmesi için prim borçlarının bulunmaması ve süresinde ödemesine gerektiğini vurgulayan Köroğlu şöyle konuştu:

“Ayrıca, süresinde ödenmeyen primler sebebiyle gecikme zammı ve cezası ile karşılaşmamak, işverenlerimizin halihazırda yararlandıkları ve yararlanacakları asgari ücret desteği ve prim teşviklerinden mahrum kalmamaları ve bu hakların devamı için ertelenen ve vadesi gelen prim borçları ile birlikte cari ay ve yapılandırılmış eski borçlarının taksitlerinin de ödeme süresi gelmiştir.”


Haber: Ö. YILMAZ