Tarım Müdürlüğü verilerine göre, Düzce ’de 2002 yılında manda sayısı Bin 659 iken, teşviklerle birlikte bu sayı 2020 yılında 3 bin 867’ye yükseldi. Manda yetiştiriciliğinde devletin önemli teşvikleri bulunduğu belirtilirken, manda sayısının önümüzdeki yıllarda daha fazla artmasının beklendiği ifade edildi.

FAYDALARI SAYMAKLA BİTMİYOR

Öte yandan, manda yoğurdu ve sütüne ilginin artmasıyla beraber nelere fayda sağladığı vatandaşlar tarafından merak konusu olurken, Öncü Haber ekibi konu ile ilgili bir araştırma yaptı. Yapılan araştırma da uzmanlardan edinilen bilgilere göre Manda yoğurdu, yüksek enerji sağlamaktadır; bu nedenle manda yoğurdu tüketmek gün boyunca canlı ve zinde kalmamızı sağlıyor.

Yoğun bir kıvama sahip olan manda yoğurdu, bu özelliği sayesinde aynı zamanda doyurucu özelliğe de sahip. Bunun yanı sıra B12 vitamini açısından zengin, Kalp sağlığına iyi gelen yönleriyle faydaları saymakla bitmiyor.

SIĞIR VE KOYUN SAYILARI DA ARTTI

Manda sayılarının yanı sıra Düzce’de; kültür, melez ve yerli sığır ırkları toplamının 60 bin 920, koyun toplamının da 17 bin 106 olduğu öğrenildi. Düzce bölgesinde keçi sayısının ise 794 adet olduğu belirlendi.