31mayıs “Dünya Tütünsüz Günü” dolayısıyla Yeşilay Düzce Şube Başkanı Av. Arb. Ali DİLBER, basın açıklaması yaptı. Dilber yaptığı açıklamada, Dünya Sağlık Örgütü verilerine göre tütün kullanımının, her yıl dünyada 8 milyon insanın ölümüne neden olduğunu ifade etti.

“SİGARAYI BIRAKMA KONUSUNDA ÜCRETSİZ DESTEK SAĞLIYORUZ”

Öte yandan, Yeşilay’ın tütün bağımlılığıyla mücadelesine hız kesmeden devam ettiğini ifade eden Av. Arb. Ali Dilber şunları söyledi: “Yeşilay olarak, tütün bağımlılığıyla mücadelemize hız kesmeden devam ediyor, bu konuda dünyada öncü bir rol üstleniyoruz. Bağımlılıktan uzak ve sağlıklı yaşam alışkanlıkları kazandırmak için 7’den 77’ye farklı yaş gruplarına yönelik projeler yürütüyoruz. Yeşilay Danışmanlık Merkezlerinde (YEDAM) yaptığımız çalışmalarla da bağımlılıklarla mücadele ediyoruz. ‘Tütün Bağımlılığı Müdahale Programı’ ile her yaştan vatandaşımızın sigarayı bırakmasına ücretsiz destek oluyoruz.”

YEDAM’DAN SİGARAYI BIRAKMAK İSTEYENLERE DESTEK

Yeşilay’ın, sigara bağımlılığından kurtulmak isteyenlere Yeşilay Danışmanlık Merkezi (YEDAM) bünyesinde ücretsiz destek sağladığını ifade eden Dilber sözlerine şöyle devam etti: “YEDAM’da görev yapan uzmanlar tarafından oluşturulmuş ‘Tütün Bağımlılığı Müdahale Programı’ ile adım adım sigara bırakma planı uygulanıyor. Sigarayı bırakmak isteyenler yedam.org.tr web sitesinden ayrıntılı bilgi alabiliyor ve Yeşilay Danışmanlık Merkezi’ne 115 YEDAM Danışma Hattı üzerinden ulaşabiliyor.”