Sigara içme yasağının yürürlüğe girmesine sayılı saatler kaldı. Tütün ürünleri kullanımının kısıtlanmasına yönelik olarak hazırlanan 4207 ve 5727 sayılı yasalar yarın yürürlüğe giriyor.

 

 Amerika’nın keşfinin ardından eski Dünya’ya taşınan tütün ürünleri kullanımı tarihi için yarın tarihi bir dönemeç oluşturuyor.  Ülkemizde artık olur olmaz her yerde sigara içilemeyecek. Uygulama ile, ülkemizde önemli bir toplum sağlığı meselesinin çözümünde önemli bir mesafe alınmış olacak.

 

Eğitim kurumlarının sadece içinde değil bahçesinde de sigara içilemeyecek. Kamu ve Özel şahıslara ait kamuya açık kapalı alanların hiçbirinde sigara içilemeyecek. Ayrıntılı bir şekilde sigara yasağının kapsamını genişleten yasalar uyarınca tiryakilik neredeyse  sadece ikamet için ayrılan konutlarda mümkün olabilecek.

 

Yasağın kapsamının geniş olması nedeniyle Tütün ürünleri tüketiminde önemli bir azalma yaşanması beklenirken, uzmanlar yasa desteğiyle desteklenmesi nedeniyle yasakların uygulanması yönünde fazla bir sıkıntı yaşanmayacağını düşünüyor. Yasa ile amaçlanan sağlık hedeflerine ulaşılması durumunda özellikle akciğer hastalıklarından dolayı sağlık kuruluşlarına başvuruların azalacağı, bunun da bu mamullerden elde edilen vergilerin sağlık alanında amorti edilmesi anlamına geleceği ifade ediliyor.