Koronavirüsü (Covid-19) nedeniyle Düzce Valiliği talimatları doğrultusunda, Düzce Ticaret İl Müdürlüğü ile İl Sağlık Müdürlüğü tarafından Düzce genelinde denetimler devam ediyor.

Marketlerde, satışa sunulan sebze-meyve ve diğer gıda maddelerinin fiyatetiketleri ile alış-satış fiyatlarının kontrollerinin yapıldığı denetimlerde, esnafın hijyen kurallarına uyduğu, koruyucu önlemler aldığı yönünde görüş bildiren Düzce Valiliği, açıklamasında şunları kaydetti: “Düzce Ticaret İl Müdürlüğü ile İl Sağlık Müdürlüğü personelinin denetimleri sırasında vatandaşlarımıza da "Sosyal Mesafe" kuralına uymaları konusunda bilgiler verilmiştir.

Haksız fiyat artışı tespit edilen yerlerde vatandaşların, Haksız Fiyat Artışı (HFA) mobil uygulaması üzerinden ve ALO 175 hattından başvuru yapmaları mümkündür.

Denetim ekipleri tarafından işyeri sahiplerine; marketlerde her 10 metrekareye bir müşteri olacak şekilde planlama yapılması, market ve toplu olarak çalışılan işyerlerine çalışanların ve vatandaşların maske ile girmeleri, müşterilere tek kullanımlık poşet eldiven verilmesi hususlarında hatırlatmalarda bulunuldu.”