Köy iken mahalle olmasıyla birlikte sorunların çözülmesi gereken yerde yumak haline döndüğü Darıcı Mahallesi’nde muhtar ile belediye arasındaki gerginlik artarak devam ediyor.

MUHTAR KARŞI ÇIKIYOR

2004 yılından bu yana Darıcı Muhtarlığı görevini yürüten Mehmet Turğut, Darıcı’nın köy olduğu dönemde vatandaşların imkanları ile kazandırılan sosyal tesisin işletme hakkının, mahalle olmaları sonrasında belediyeye geçmesine karşı çıktı. Belediye yetkilileri tarafından aynı zamanda muhtarlık hizmeti verdiği sosyal tesisi boşaltması istenen Muhtar Turğut, duruma tepkisini geçtiğimiz aylarda bir eylemle göstermişti. Sosyal tesis önüne masa koyarak vatandaşa hizmet veren Darıcı Mahallesi Muhtarı Mehmet Turğut, belediyenin uygulamasına tepki göstererek, konuyu mahkemeye taşıdığını açıklamıştı.

BELEDİYE MUHTARA KONTEYNER GÖNDERDİ

Mahalle muhtarlığı ile belediyenin mahkemelik olduğu konuyla ilgili Düzce Belediyesi’nden beklenmedik bir adım geldi. İddiaya göre; belediye tarafından sosyal tesislerin tam karşısında bulunan boş araziye muhtarlık olarak kullanılmak üzere konteyner gönderildi.

Konteyneri belediye yetkililerinden resmi olarak teslim almayan Muhtar Mehmet Turğut, sosyal tesislerde bulunan muhtarlık odasında hizmet vermeye devam etti. Diğer mahallelere yeni ve modern muhtarlıklar yapıldığı günlerde Darıcı Mahallesi Sosyal Tesisleri’nde var olan muhtarlığın konteynere taşınmak istemesini kabul etmeyen Muhtar Turğut, mevcut yerinden çıkmayı reddetti.

1 AY SONRA GERİ ALMAYA GİTTİKLERİNDE…

Yaklaşık bir ay o bölgede bulunan konteyneri muhtarın kullanmaması üzerine belediye yetkilileri geri almak istedi ancak görevliler gittiklerinde konteyner yerinde yoktu.

Olay yerine gelen zabıta ekipleri konteyneri belediyenin almadığını tespit etmesi üzerine olay polise bildirildi. Polis şimdi belediyenin gönderdiği ve kim ya da kimler tarafından alındığı bilinmeyen konteynerin peşinde. Mahalle muhtarı ise yargıdan çıkacak sonucu bekliyor.

BELEDİYE İHALESİNİ BİLE YAPTI

Öte yandan Düzce Belediyesi, işletme hakkı nedeniyle tartışmalara konu olan Darıcı Mahallesi Sosyal Tesisleri’nin 3 yıl süreyle kiraya verilmesini kararlaştırarak, ihalesini geçtiğimiz 10 Kasım’da gerçekleştirdi. Belediye Encümen Salonu’nda açık teklif usulü arttırma ile yapılan ihalede, aylık bin 500 lira tahmini kira bedeli olarak belirlendi.