Sağlık Bakanlığı, 8-14 Mayıs arasında illere göre her 100 bin kişide görülen koronavirüs vaka sayılarını açıkladı.

“covid19.saglık.gov.tr” adresinden paylaşılan tabloya göre; 8-14 mayıs tarihleri arasında illere göre haftalık vaka sayısı, her 100 bin kişide İstanbul'da 184,78, Ankara'da 152,63, İzmir'de 93,86 olarak sıralandı.

"Hızı azalsa da düşüş sürüyor"

Sağlık Bakanı Koca, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Düşüş hızı azalsa da vaka sayılarının düşüş eğilimi devam ediyor” ifadelerini kullandı. Koca , aşı konusu ile ilgili ise yeni bir aşamaya geçildiğini belirterek ”Yaş sınırlaması olmaksızın tüm ilköğretim öğretmenlerimizi aşı programına almıştık, şimdi ise 40 yaş üzerindeki tüm branş öğretmenlerimizi aşılamaya başlıyoruz” cümlelerine yer verdi.

Düzce’de vaka seyri aşağı yönde

Düzce’de verilerin açıklanmaya başlandığı şubat ayından nisan sonuna kadar koronavirüs vaka sayıları kontrolden çıkarak artmaya başlamıştı. Ancak vaka sayılarını en aza indirmek için alınan sıkı tedbirler sonucunda üç hafta önce başlayan düşüş eğilimi bu hafta devam etti.

Düzce’de geçtiğimiz haftalarda 567’ye kadar çıkan haftalık 100 bin kişiye düşen vaka sayısı geçen hafta 222’ye bu hafta ise 127,88’ e geriledi.

Buna göre 8-14 Mayıs haftasında Düzce’de 501 kişiye COVİD-19 tanısı konulurken, günlük ortalama vaka sayısı ise 71 oldu.

Asıl mücadele başarıyı korumak

Düzce'de devam eden olumlu seyir salgının sona ermesi adına umutları beslerken uzmanlar salgıla mücadelenin daha iyi noktalara çıkarılması için vatandaşlara tedbirlere tam uyum çağrısı yapıyor. Salgının hayatın bir parçası olmaktan çıkması için kontrollü normalleşme ve 1 Haziran'da başlayacak normalleşme süreçlerinde de elde edilen başarının korunarak sürdürülmesi gerekiyor.

HABER: MUSTAFA KİLELİ