AK Parti iktidarının bakanlar düzeyinde en az ziyaret ettiği illerden olan Düzce, Cumhurbaşkanlığı Seçimi öncesi gözde iller arasında girdi. 30 Mart Yerel Seçimleri sürecinde az sayıda üst düzey bürokratın uğradığı Düzce, adeta ziyaret üstüne ziyaret yapılan bir il konumuna geldi. Tekrar başkanlık koltuğuna oturması dolayısıyla Mehmet Keleş'e hayırlı olsun için gelen Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce ile Gönül Elçileri Projesi için gelen Aile ve Sosyal Politikalar Bakan Yardımcısı Aşkın Asan'dan sonra bu kez Düzce, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç'ı ağırladı. Düzce Belediyesi'nin öncülüğünde toplam 10 belediyenin katkılarıyla yetimler için düzenlenen Kardeşlik İftarı'na katılmak için gelen Bakan Kılıç, çoğunluğunu vatandaşların oluşturduğu kalabalıkla orucunu açtı. Partisinin adayı Başbakan Erdoğan için halktan destek istedi.



Bakan trafiği Kılıç'la da sınırlı kalmıyor. 10 Ağustos'ta yapılacak Cumhurbaşkanlığı Seçimi'ne az bir süre kala bu kez Adalet Bakanı Bekir Bozdağ Düzce'ye gelecek. Kabine revizyonu öncesi Devlet Bakanlığı görevinde bulunduğu 2012 yılının Aralık ayında son olarak Düzce'yi ziyaret ederek AK Parti teşkilat içi değerlendirme toplantısına katılan ve sonrasında Öncü Sosyal Tesisleri'nde ağırlanan Bakan Bozdağ, bu kez cezaevi için geliyor. Çilimli'de yapım çalışmaları tamamlanan ve artık çevre düzenlemeleri için son rötuşların yapıldığı Çilimli Cezaevi'nin bayramdan önce açılması planlanıyor. Bu doğrultuda açılışa katılmak için gelecek olan Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, hem cezaevini açacak hem de seçim çalışması yürütecek.



Öte yandan açılış, ziyaret ve inceleme adı altında bir günde bazen birden fazla ile ziyaretler gerçekleştiren kabine üyeleri, Başbakan Erdoğan'ı devletin zirvesindeki koltuğa oturtmak için ter döküyor. Teşkilat gibi çalışan bakanların bu çabalarının sonucu ise 10 Ağustos'tan sonra belli olacak.

 

Haber;C.Üstüner