Düzce Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkan Vekili Hasan Günden, Kervan Kavşağı Projesinde ki gecikmenin nedenlerini Öncü Haber’e anlattı.

“Kavşağı Karayollarından devir aldık”

Kavşağın Karayolları sorumluluğunda olduğunu belirten Günden, Düzce Belediyesinin Karayollarından kavşağı devir aldığını söyleyerek, “Kervan kavşağı projesini grup toplantımızda konuştuk. Aslında çok da gecikmiş diyemeyiz. Sebebi şu, kavşağın yapımına bir seferde girip bütün trafik akışını rahatlatacak formüllerin aynı anda yapılması için bir gecikme oldu. Birincisi kavşakla ilgili bir çalışma yapıldı. Ulaşım planı yapan arkadaşımız kavşakla ilgili bir çalışma yaptı. Onun öncesinde Karayollarına aitti bu kavşak. Karayollarının denetiminde olduğu için, bizim yapacağımız çalışmaları kabul etmiyorlardı. Hukuki süreç olarak bunun Karayollarından devri biraz uzun sürdü. Gecikme sebeplerinden birisi bu, Karayollarından devir aldık, istediğimiz düzenlemeyi yapabilir hale geldik. Onunla ilgilide çalışmamızı yaptık. Projelerde ve reklamlarda Belediyemizin internet sitesinde gösterilen kavşak çalışması projesi bitti. Bununla ilgili hem bordür, hem boyama, hem de asfalt ve malzeme tedarikini de yaptık” diye konuştu.

“Trafik sıkışıklığını önlemek için akıllı kavşak yapacağız”

Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü’nün talimatıyla, kavşakta trafik sıkışıklığını önlemek için akıllı sinyalizasyon sistemi yapılacağını dile getiren Günden, “Fakat şöyle ilave bir tedbir alalım dedi Belediye Başkanımız; Nedir bu? Sinyalizasyonun otomasyonlu bir sinyalizasyon olmasıyla alakalı. Kavşakta trafik ışıkları olacak ama bu trafik ışıkları bildiğimiz trafik ışıklarından değil, araçların yoğunluğuna göre süreleri azaltıp, uzatabilecek. Yani akıllı sinyalizasyon dediğimiz bir sistem. Bir tarafta yoğunluk olduğu zaman hemen yoğunluğu gidermek adına hemen ışık yanacak, ya da yoğunluk yoksa ışık süresini azaltacak bir sinyalizasyon arayışına girdik. Onunla ilgilide ilk olarak fiyat aldık, ama çok yüksek fiyatlar verdiler. Bundan dolayı Belediyemiz direkleri ve lambalarını biz yapabiliriz, tarzında fiyatları azaltma amaçlı çalışma yaptık. Fiyatları aldık, pazarlığımız da 3/1 oranında tamamladık. Orada bu sinyalizasyon sistemini deneyeceğiz. Başarılı bir netice verirse ki, söylenenler şöyle sadece sinyalizasyon trafik tıkanıklığını yüzde 30 civarında çözecek. O zaman diğer kavşaklarda da deneyeceğiz ama ilk olarak o sinyalizasyon alımı da tamamladı. Bizim grup toplantımızda bakanımızın verdiği bilgilere göre; bayram öncesinde çalışmalar nedeniyle yaşanabilecek sıkıntılar göz önüne alınarak, bayramdan sonra yeni sistemin kurulmasına başlanacak ve 2-3 günde bitirilecek. Yani temmuz sonu ağustos ayı başında çalışmalar başlayacak. Bir iki gün içerisinde kavşağı komple yapıp akıllı sinyalizasyon ile birlikte Düzceliler’imize teslim edeceğiz.” şeklinde konuştu.

HABER: Savaş ARI