15 Temmuz'da hainlerin amacına ulaşamayan darbe girişimi sonrasında tüm Türkiye'de oluşan dayanışma bayramda da sürdü. Kavga ve eleştirileri bir kenara iterek konu vatan olunca tek yürek olunduğunu gösteren siyasiler, Kurban Bayramı'nda örnek davranışlar sergilemeye devam etti. Partiler arası gerçekleşen bayramlaşma ziyaretlerindeki açıklamalarda birlik ve beraberliğin önemine vurgu yapıldı.

Saadet Partisi Düzce İl Başkanı Birkan Mertol, il yönetimi ile birlikte gerçekleştirdiği parti ziyaretleri kapsamında CHP'nin kapısını çaldı. CHP Düzce İl Başkanı Zekeriya Tozan ve partililer tarafından ağırlanan Saadet Partisi yönetimi adına konuşan İl Başkanı Birkan Mertol, bayramlaşma için siyasi partilere yaptıkları ziyaretler kapsamında CHP'de olduklarını belirterek, hem CHP'nin hem de tüm Türkiye'nin bayramını tekrar kutladıklarını ifade etti ve sözü İl Başkanı Zekeriya Tozan'a bıraktı.

"Birlikte hareket edersek Düzce'nin yararına olacak"

CHP İl Başkanı Zekeriya Tozan ise ziyaretten dolayı Saadet Partisi'ne teşekkür ederek başladığı konuşmasını şöyle sürdürdü: "Bildiğiniz gibi bayramlar, ülkemizde birlik ve beraberliğin ön planda olduğu, her şeyin unutulduğu, daha güzel günlerin temelini atmak için gelecek günlere dair güzellikler yaşamaya dair bir vesiledir. Bu anlamda Saadet Partisi'nin nezaket ziyareti önemlidir. Düzce'de de böyle bir siyasi ortamı yakaladık. Bundan sonra önemli olan bizim buradaki huzurumuzdur, Düzce'nin geleceğidir. Olayları diyalog ortamıyla birbirimizle istişare ederek, değerlendirerek, ortak noktayı yakalayıp tüm siyasiler birlikte hareket edersek Düzce'nin yararına olacağını düşünüyorum."

Tozan ayrıca parti olarak iade-i ziyaretler gerçekleştireceklerini de sözlerine ekledi.