Düzce Belediye Meclisi Denetim Komisyonu Başkanı Başkan Yardımcısı ve Komisyon üyesi tarafından komisyonların dağılımı konusunda MHP'li üyelerin yaptığı eleştirilere cevap verildi.
Komisyon Başakanı Muzaffer Ali Duman, Başkan yardımcısı İsa Eser ve Komisyon üyesi Ayşe Tuğrul imzasıyla yapılan basın açıklaması şöyle;
Düzce Belediyesi'nin beş Belediye Meclis üyesinden oluşan Denetim Komisyonunun iki üyesi Erkan Arslan ve Hilal Kaşkır'ın kamuoyuna yaptıkları basın açıklamasının içeriğinde kanuni dayanağı olmayan kamuoyunu yanıltıcı ifadeler bulmaktadır.
5393 sayılı Belediye kanununun 25. maddesi Denetim Komisyonu'nun seçilme toplama ve karar alma usullerini açıklamıştır. Belediye meclisi çalışma yönetmeliğince'de kanun maddesi detaylandırılmıştır.
Kanunen öngörülen 45 işgünü süreç içerisinde Düzce Belediyesi bünyesinde yer alan 19 birim Müdürlüğü'nün daha sağlıklı bir şekilde denetlenbilmesi için komisyon üyelerine görev dağılımı yapılmıştır. Bu dağılımın şeklinin usulune uygunluğu İçişleri Bakanlığı Baş Kontrolü Cevdet Sökmen'den görüş alınarak tespit edilmiştir. Keza 2005 yılında çıkartılan 5393 sayılı Beldiye kanunun yürürlüğe girdiği tarihten itibaren Düzce Belediyesi'nde Denetim Komisyonu çalışma şekli şu anda uygulandığı gibidir. Yapılan basın açıklamasında komisyon üyeleri Hilal Kaşkır ve Erkan Arslan'ın kendi denetimlerine düşen birim Müdürlükleri için iş ve yatırım hacmi küçük ve önemsiz birimler şeklindeki küçük düşürücü beyanları talihsizliktir. Önemsiz diye ifade edilen müdürlükler şunlardır. İmar ve Şehircilik Müdürlüğü, Emlak ve İstimlak Müdürlüğü, Zabıta Müdürlüğü, Bilgi İşlem Müdürlüğü, İtfahiye Müdürlüğü, Hukuk İşleri Müdürlüğü, Proje Etüt Müdürlüğü ve Veteriner İşleri Müdürlüğü. "Belediye denetimlerinin engellendiği" şeklindeki beyanları da Belediye Meclis Üyeleri olarak Belediye Kanunu'ndan gelen haklarını bilmedikleri anlamına gelir.
Yukarıdaki konun ve çalışma yönetmeliği çerçevesinde çalışmasını gerçekleştiren denetim komisyonun basın açıklaması yapan iki üyesinin bütün bunları bilmelerine rağmen Düzce Belediyesi Meclisi üzerinden siyasi prim sağlamak amacıyla bu basın açıklamasını yapmaları kanuni maksadını aşmıştır.