Türkiye erken seçimemi gidiyor sorusuna iktidar partisi dışındaki tüm partiler evet cevabını veriyor ve bu yönde çalışmalarına hızlı bir şekilde devam ediyorlar.
Önce MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli kurmaylarıyla yaptığı toplantının ardından İl başkanlarıyla biraraya geldi ve erken seçim olacak bu nedenle illerinizde çalışmalırınıza başlayın talimatlarını verdi.
Ardından CHP ve diğer partilerde aynı doğrultuda çalışmalarına başladılar.
MHP İl teşkilatı geçtiğimiz hafta kahvaltılı bir toplantıyla basın mensuplarına erken seçim yapılacak bu nedenle bu gün itibariyle seçim startını veriyoruz. Teşkilat olarak Milletvekili adaylarımızı belirleme çalışmalarını başlatıyoruz açıklamasını yaptı.
Ardından MHP kadın kolları ziyaretlere başladılar ve erken seçim yapılacak bu nedenle çalışmalarımızı hızlandırdık diyerek Düzce'den mutlaka milletvekili çıkaracağız mesajlarını verdiler.
İktidar partisi Milletvekilleri ve Teşkilat Başkanları erken seçim olacak ancak en fazla iki ay önce yapılacak şeklinde açıklamalarda bulundular.
Aynı açıklamayı Bayındırlık ve İskan Bakanı Akcakoca Ziyareti sırasında yaptı ve seçim normal zamınında yapılacak en fazla mevsimin sıcak olması durumunda iki ay öncesinden yapılacak açıklamasında bulunmuştu.
Diğer yandan AK Parti Düzce Milletvekilileri ve teşkilat mensupları mahalle ve köy ziyaretlerinde bulunmaya başlayınca muhalefet partileri "madem erken seçim yok ozaman bu ziyaretlerde nereden çıktı" yorumları yaparak iktidar partiside erken seçim çalışmalarına başladı. Seçimler normal zamanında değil 2010 yılının bahar aylarında yapılır dediler.
Tüm partiler erken seçim çalışmalarının yanı sıra Milletvekili adaylarını belirlemek için gece gündüz durmadan çalışmalarını sürdürüyorlar.
Son iki seçimde Düzce'den üç Milletvekili çıkaran AK Parti'nin bu seçimde işinin hiçte kolay olmayacağını dile getiren muhalefet partilerinden MHP ve CHP'nin yanı sıra DSP'de Düzce'den en az bir Milletvekili çıkartmaya kararlı. Partinin Genel Başkanı Masum Türker Düzce il teşkilatına yaptığı ziyaret ve televizyonumuzda çıktığı canlı yayında erken seçimin en geç bir yıl içinde yapılacağını bu nedenle seçim çalışmalarına başladıklarını açıkladı.
Türk Siyasi hayatına yön veren önemli isimler başta Merhum Turgut Özal ve Süleyman Demirel olmak üzere pek çok siyasi tecrübe sahibi isimler Türkiye'nin mozaiği Düzce'dir Düzce'de ne oluyor ne konuşuluyorsa sandıktan ne çıkıyorsa Türkiye'de şekilleniyor önce Düzce'ye bakın şeklinde yorumlar yaparlardı ve bununda doğruluk payı yüksek çıkardı.
Eski siyasilere göre Türkiye'nin aynası olan Düzce'de günümüzde erken seçim tartışmaları yüksek sesle yapılmaya başlandı kimilerine göre bu erken seçim yapılacak anlamını taşıyor kimilerine göre ise seçimler zamanında yapılacak ve eski siyasilerin tahminleri bu kez tutmayacak.
Her ne olursa olsun Düzce'de erken seçim havası iyiden iyiye hissedilir oldu erken seçim olacakmı olmayacakmı bu sorunun cevabını bekleyip göreceğiz.