Düzce Belediyesi Temmuz ayında alınan kararla; Servis Araçları ‘S’ Plaka Yönetmeliğinin onaylanması ve ‘S’ plaka sayısının bin 500 olarak açıklanması sonrası mağdur olma endişesi yaşayan servis işletmeciliği yapan firma sahipleri, Ak Parti İl Başkanı Hikmet Keskin’le buluşarak endişe ve beklentilerini anlattı.

Servis şoförleri ile Ak Parti İl binasında buluşan İl Başkan Hikmet Keskin’in şoförlerin belediyenin faaliyete geçirmek istediği uygulamaya yönelik isteklerini dinlediği belirtildi. Şoförler, Başkan Keskin’e uygulamaya geçiş için belediyenin firmalara 2 yıl süre tanıması, plaka sayısının dondurulmasını ve ihalesiz olarak ‘S’ plaka alacak şoförlerden talep edileceği konuşulan 7 bin 500 TL’nin fazla bulunduğunu aktardı.

İstekleri dileyen Keskin’in firma sahiplerine, Belediye Başkanı Mehmet Keleş’le görüşeceğini ifade ederek uygulamanın kimseyi mağdur etmeden hayata geçirilmesi ya da ortak bir düşünce etrafından buluşulmadığı takdirde vazgeçilmesi yönünde fikir alışverişinde bulunacağını belirttiği öğrenildi. Başkan Keleş’le yapılan görüşmelerde somut bir karara varılamaması durumunda milletvekillerinin de görüşünü alacaklarını dile getiren Başkan Keskin’in servis işletmeciliği yapanlara yaklaşımının onların zarar görmemesi için konu hakkında gerekli adımlar atacağı sonucunu ortaya çıkardı.

Haber;Y.SEVER