Atatürkçü Düşünce Derneği’nin düzenlediği konferansa katılmak üzere Düzce’ye gelen Nükleer Fizikçi ve Atatürkçü Düşünce Derneği Genel Başkan Yardımcısı Ali Ercan, küreselleşmenin olumsuz etkilerine karşı dikkatli olmak gerektiğini söyledi.

Geçtiğimiz günlerde ilimizi ziyaret eden Milli Eğitim Bakanı’nın küreselleşmeye karşı çıkmanın bir kış ayında Erzurum’da bir havuzun başındaki adamın “kahrolsun soğuk” demesine benzettiği hatırlatılarak, küreselleşmenin gerçekten kaçınılmaz mı olduğunun sorulması üzerine, buna verilecek cevabın küreselleşmeden neyin anlaşıldığı ile ilgili olduğunu söyledi.

Küreselleşmenin herkesin kabul etmesi gereken bir süreç olduğunu belirten Ercan, burada dikkat edilmesi gerekenin zararlı etkilere karşı mücadele etme insiyatifi olduğunu dile getirdi. Ercan, bakanın verdiği örnekte soğuk havayı protesto etmenin yanlış olduğunu, ancak sokağa çıplak çıkmanın da aptallık olduğunu belirterek, küreselleşmenin zararlı etkilerine karşı önlem almak gerektiğini söyledi.

Ulusal kimlikler ile küreselleşmenin bir arada nasıl bağdaştırılacağı ile ilgili soruya cevap verirken küreselleşmeyi bir denize benzeten Ercan, ulusal değerlerin bu denizde ayağın sağlam basmasını sağlayan bir gemi olduğunu dile getirdi.