2023 yılında gerçekleşecek genel seçimler ve Cumhurbaşkanlığı Seçimi için hazırlıklara erken başlayan partiler, merkezin yanı sıra ilçe ve köylerde halkın taleplerine kulak veriyor, iktidara gelmeleri halinde vaatlerini sıralıyor. Ülke genelinde olduğu gibi Düzce’de de yavaş yavaş seçim havasına girilirken, Düzceliler’e siyasetçilerden neyin sözünü almak istediklerini sorduk. Kendilerine mikrofon uzatan haber ekibimize görüşlerini aktaran vatandaşlar, öncelikle ekonomin düzelmesini istediklerini aktardı. İşte sokağın nabzı…

“Bu sıkıntılardan kurtulmamız için bu değişimin yaşanması lazım”

Orhan Yanmaz: Beklentim; bu AK Parti’nin bir an önce gitmesi lazım. Bizim rahat bir yaşama kavuşmamız, bu sıkıntılardan kurtulmamız için bu değişimin yaşanması lazım. Ben her zaman söylerim, bizim andımızdan ne istedin? Türkiye Cumhuriyeti andından ne istediler bir kere? İşte görüyorsunuz şöyle yaptık böyle ettik diye bas bas bağırıyorlar. Benim yiyeceğimi kıstınız siz, millet yarı aç yarı tok çalışıyor sarayda birileri rahat rahat yaşıyor, ne diyeyim…”

“Öbürleri kazanırsa halimiz harap”

Yaşar Aymelek: İktidarda olan kazansın. Öbürleri kazanırsa halimiz harap, durum belli.

Haluk Demir: Kötü gidecek… Kim gelirse gelsin iyi olacak. Şimdiye kadar farklı gözle bakılıyordu bazı şeylere ama artık her şey insanların gözü önünde olmaya başladı. “Mızrak artık çuvala sığmıyor.” derler. Mızrağı sığdıracak bir yer buluyorlardı şimdiye kadar ama artık sığdıracak yer de kalmadı. Dolayısıyla her şey meydanda olduğu için, bundan sonra herhalde yine halk karar verecek ama bu sefer mantıklı karar vereceklerini düşünüyorum. Ne demişti Süleyman Demirel? ‘6 kere gittim 7 kere geldim, öğrendim ki bu halk cüzdanını boşaltanı affetmiyor.’

“Tek beklentimiz fiyatların düşmesi”

Seymen Dertli: Tek beklentimiz fiyatların düşmesi. Hayat çok pahalı gerçekten. Kiralar ayrı… Arabayı almak ayrı dert, yakıt almak ayrı dert olmaya başladı.

“Millet aç açına dolaşıyor”

Kemal Kaya: Vallahi ben bir şey demek istemiyorum şimdi. Bir şey desem yanlış anlaşılır yanlış yorumlanır. Millet aç açına dolaşıyor.

“Müteahhidim, satışlara yetiştiremiyoruz”

Murat Yıldırım: Allah herkese hayırlısını versin ne diyeyim? Ben siyasetten anlamam, müteahhidim. Fiyatlar yüksek evet ama şöyle bir şey var; fiyatlar yükselince daha da yükselir korkusuyla millet ev alıyor, bizim satışlar iyi yani yetiştiremiyoruz.

“İnşallah bu seçimde de Recep Tayyip Erdoğan kazanacak”

Ali Osman Doğan: İnşallah düzelecek ve inşallah bu seçimde de Recep Tayyip Erdoğan kazanacak. Benim temennim bu, açıkça da söylüyorum yani. Ekonomi de düzelecek, her şey düzelecek, bu suni bir şey geçici. Biz bunu 20 sene önce de gördük, bu dünyada olan bir şey. Benim kızım Hollanda’dan geldi, yüzde 20’si greve gitmiş işçilerin orada. Bunları kimse gündeme getirmiyor. Onun için ben karamsar bakmıyorum, öyle düşünmüyorum. Önümüz aydınlık Allah’ın izniyle.