Çevre ve Orman Bakanlığı Çevre Yönetimi Genel Müdürlüğü Tarafından yapılan açıklamayala sokak düğünleri, araç konvoyları, havai fişek gösterileri ve gece kulüplerinin çevreyi rahatsız eden gürültüsünü bitirmeyi amaçlayan “Çevresel Gürültü Eylem Planı” tamamlandı.
Planla, hür türlü eğlence programından hava, kara ve demir yollarına, binalardan sanayi tesislerine kadar uzanan tüm alanlarda gürültünün önüne geçilmesi amaçlanıyor. Gece kulüplerinde gürültü ölçümleri yapan genel müdürlük, kulüplerin çevreye rahatsızlık veren gürültülerini de önleyecek. Konutlar, eğitim, kültür alanları ile yapıları, sağlık tesisleri, otel, dinlenme tesisleri, parklar gibi alanlarda her ne ad altında olursa olsun sokak eğlencesine izin verilmeyecek. Bu kapsamda, sokak düğünü, kutlama gibi elektronik olarak ses yükseltici, davul-zurna, havai fişek, maytap kullanılarak yapılan açık hava aktivitelerine de izin verilmeyecek.
Bu faaliyetlere, ancak çok hassas kullanımların, hastane, sağlık ocağı ve okul olmadığı yerlerde veya ilgili belediyece çok hassas kullanımların dışında belirlenecek yerlerde, mevzuatta getirilen kriterlere uyulması şartıyla izin verilecek.

Haber; H. KAYA