Tokat’ın Pazar ilçesinde yaşanan sokak hayvanlarına yönelik şiddet ve eziyetin ardından harekete geçen Düzce Hayvanları ve Hayvan Haklarını Koruma Derneği (DÜHAK), Tokat'taki sokak hayvanları içim seferber oldu.

Aslen Tokatlı olan DÜHAK Dernek Başkanı Enes Tutkun, Pazar ilçesindeki sokak hayvanları için derneğin sosyal medya hesabından yardım kampanyası başlattı. Başkan Tutkun daha sonra kampanya ile toplanan yardımları Pazar’a getirerek sokak hayvanlarını beslerken bölge gönüllülerine ve belediyeye mama bağışladı.


DÜHAK Başkanı Enes Tutkun, yerel hayvanları koruma görevlisi Leyla Çetin Ünlü ile birlikte Pazar Kaymakamı Sinan Korkmaz’ı ve Belediye Başkanı Erdoğan Yılmaz’ı ziyaret ederek dernek çalışmaları hakkında bilgi verdi.Ziyaretlerde, dernek olarak her türlü desteğe açık olduklarını belirten Tutkun, Pazar ilçesine kısırlaştırma merkezi açılması gerektiği üzerinde durdu. Daha sonra Belediye Başkanı Erdoğan Yılmaz ile birlikte sokak hayvanlarının barınması için kurulan alanda besleme yapıldı.

"Can her yerde candır"
Kampanyaya ilişkin bilgiler veren Dernek Başkanı Enes Tutkun, "Tokat Pazar'da kameralara yansıyan sokak hayvanlarının hali hepimizin vicdanını yaralamıştır. Ben de bir Tokat Pazarlı olarak başta şahsımı olmak üzere derneğimizi bu bölge için sorumlu hissettim. Can her yerde candır. Tokatta sokak hayvanları adına bir sivil toplum kuruluşu bulunmadığından bizzat yardımlarımızı bölge gönüllülerine kendimiz ulaştırdık. Bundan sonrada buradaki durumu yakından takip edip destekleyeceğimize söz veriyoruz. Bölgede kısırlaştırma ve aşılama konusundada her zaman desteğe açık olduğumuzu belirtmek istiyoruz." dedi.


Tokat Turhal’da önlük giyerek öğrencilerle birlikte derse giren Fındık köpek de DÜHAK’ın ziyaretleri arasındaydı. Fındık için 30 kg kuru mama ile 1 koli yaş mama ile birlikte iç dış parazit ilaçları götürülürken öğrencilere de çikolata ile sokak hayvanlarına dağıtmaları için mama verildi. Okul yönetiminede derneğin forması hediye edildi.