Düzce şehir merkezinde ve mahallelerde sayıları artan ve grup halinde dolaşan başıboş köpekler, sokakları mesken tuttu. Sokaklarda başıboş ve sahipsiz gezen köpekler vatandaşları tedirgin ediyor. Birbiri ile kavga eden köpekler vatandaşların okula ve işe gitmelerine engel olurken şikayetlerde bir türlü bitmek bilmiyor.

Başıboş köpeklerle ilgili Öncü Haber Whatsapp İhbar Hattını yoğun şekilde birbirine benzer şikayetler vatandaşlar tarafından ulaştırılıyor. Başıboş sokak köpekleri hem kaldırımda yürüyen yayalar hem de sürücüler için büyük tehlike oluşturuyor.

Neden bu tedirginliği çekmek zorundayım?
İlgili yerlere şikayetini yapan bir vatandaş, yaşadığı mahalledeki tedirginliği şu sözlerle dile getirdi:

“Her gece uykularımızı bölen, eve gelirken işe giderken çocuklarımızı okula gönderirken ben neden vergimi ve gereken her şeyi ödediğim halde bu tedirginliği, stresi her saniye mahallemde çekmek zorundayım? Bu videoyu BİMER’e de dahil heryere gönderiyorum.”

“Sürücülere ve insanlara sıkıntı veriyorlar”
10’arlı gruplar halinde gezen köpeklerin karayollarını da mesken tuttuğunu belirterek trafikte can güvenliğini tehlikeye attığını söyleyen bir başka vatandaş ise“Neredeyse her sabah D-100 Karayolu’nu böyle sarıp, sürücülere ve insanlara sıkıntı veriyorlar. Çete halinde geziyorlar. Her geçen gün sayıları artıyor.” sözleriyle sitem etti.

“Çöpleri dağıtıyorlar”
Bir diğer vatandaş başıboş sokak köpeklerinin yaşadığı mahalledeki çöpleri etrafa saçtığından dem vurarak, “Üniversite yolu Orhangazi Mahallesi 527 Sokak’a bugünle beraber çöpleri toplayacakkimsegelmedi. Köpekler pislikleri etrafa dağıttı.”dedi.

“Cirit atıyorlar”
Düzce Merkez’de sayıları artan sokak köpekleri için bir an önce gerekenin yapılmasını isteyen başka bir vatandaş ise,“Yine başıboş sokak köpekleri… Bir değil iki değil tam 13 tane köpek Düzce'mizin göbeğinde cirit atıyor.” İfadelerinde bulundu.