Düzce Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından 19 Mayıs Atatürk’ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramının 95. Yıldönümü Anıtpark Meydanında Atatürk heykeline çelenk sunma töreni ile kutlandı. Tören alanında “milletimizin başı sağolsun” yazılı pankart açıldı. Devlet erkanının hazır bulunduğu törende Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından Düzce Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Feyzullah Dereci günün anlam ve önemini belirten konuşma gerçekleştirdi. Dereci, konuşmasında şu ifadeleri kullandı:

 

 

Bağımsızlık Savaşımızın Başlangıç Noktası


“Milletimizin tüm onur ve asaletiyle Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde tarih sahnesinde şaha kalkışının başlangıcı 19 Mayıs 1919 tarihidir. Bütün umutların tükendiği bir zamanda Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Bağımlı yaşamaktansa ölmek daha iyidir’ diyerek Samsun’a çıkması bağımsızlık savaşımızın da başlangıç noktasıdır. Milletimiz, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da hiçbir fedakârlıktan kaçınmayarak, birlik, beraberlik ve hoşgörü içerisinde geleceğe sağlam adımlarla yürümeye devam edecektir. Atatürk, Türk Gençliği ’ne olan güvenini kurduğu cumhuriyeti gençlere emanet ederek göstermiş, gençliğin, milletlerin gücü ve yarınları olduğunu vurgulamıştır. Türk Gençliği olarak, ülkemiz ve milletimiz için her zaman sorumluluklarınızın bilinciyle hareket edeceğinize inanıyoruz. Millet ve devlet olarak sizlerle övünüyor ve güveniyoruz”

 

 


Düzce Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Feyzullah Dereci’nin konuşmasının ardından 19 Mayıs Atatürk’ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı töreni sona erdi. Vali Yardımcısı Hasan Ruhi Yaylacı, Düzce Belediye Başkan Vekili Salih Keskinli, Garnizon Komutanı Kıdemli Albay Ramazan Akça, Düzce Konuralp Üniversitesi Rektörü Funda Sivrikaya Şerifoğlu, il Genel meclisi başkanı Şinasi Akbulut hazır bulundu.

 

 


Alternatif tören


Resmi törenin ardından bu yıl da bazı siyasi ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri Atatürk anıtına çelenk sundu. Cumhuriyet Halk Partisi, İşçi Partisi, Atatürkçü Düşünce Derneği, Çağdaş Yaşamı Destekleme ve Eğitim İş Üyeleri Atatürk’ün gençliğe hitabesini hep bir ağızdan okudu.

 

 

 

Haber;S.Kaşkır