Manisa Soma’da hayatını kaybeden madencileri anmak ve ailelerinin acılarını paylaşmak için Soma'ya giden Düzce belediye başkanı Mehmet Keleş, destek ziyaretini ve izlenimlerini Öncü Ana Haber’de paylaştı. Keleş, soma faciasının kendisine Düzce depremini hatırlattığını ifade etti.

 

 

Keleş, “Soma’da ilk hissettiğim Düzce Depremi oldu. Düzce’deki o yaşadığımız dertleri sıkıntıları gördüm. Soma belediye başkanı ve kaymakamımızı ziyaret ettik. Enerji bakanımız buradalar. Düzce belediyesi olarak soma belediyesinin yanında olduğumuzu ifade ettik. Bu bir taziye ziyaretidir. Belki maddi anlamda yaşananlar telefi edilebilir fakat kötü zamanda insanların yanında olunması çok önemli. Biz bunu deprem zamanı yaşadık. Bize güç vermesi çok önemliydi. Öncelikle bunu düşünerek geldik. Akşam saatinde de mevlidi şerit icra ediyoruz. Somadaki dostlarımızın desteği ile soma çarşı camiinde de 600 kişilik lokma dağıtacağız. Soma’nın bir noktasında düzce belediyesi olarak başsağlığımızı ifade eden pankart asıyoruz. Burada sadece soma değil çevre il ve ilçelerde gelip şehit olanlar var. Bütün ulusumuzun başı sağ olsun diyorum. Düzce belediye başkanı olarak bunu buradakilere iletmeyi borç buluyordum. “dedi.

 

İhmalkârlık varsa sorumluların mutlaka hesap vereceğinin altını çizen Keleş,  Soma'da meydana gelen maden faciası bahane ederek bir takım provakasyonlara başvurulmaması gerektiğini dile getirdi.

 

“Devletin bütün gücü ile burada olduğunu gördüm.” Keleş,  Büyük birlik ve beraberlik  içinda yaralaırn sarılamay çalışıldığını da sözlerine ekledi.

Haber; S.KAŞKIR