Kimilerinin kürt açılımı, kimilerinin ise Demokratik açılım olarak isimlendirdikleri PKK terörüne karşı yeni açılımlarla ilgili olarak son gelişmeler Son Nokta Özel'de değerlendirildi. Düzce Milletvekili Metin Kaşıkoğlu Düzce Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Erol Tayhan, Gazi Bahattin Çelik ve program yapımcısı Mehmet İbrahimoğlu’nun konu hakkındaki sorularını yanıtladı.

Programa konuklar telefon bağlantısı ile katılırken,gelen sorularında yanıtları arandı. Kaşıkoğlu PKK terör örgütünün bitme aşamasına geldiğini, girişimlerin doğru olduğunu, bununda güçlü bir iktidar ile ancak başarılabildiğini, anaların bu güne kadar çok göz yaşı döktüklerini, bundan sonra bu yaşların durması için çaba sarf ettiklerini, şehit ailelerinin acılarını itirazlarını kabul ettiğini,ancak bu günlere gelinmesinde Türkiye’in terör karşısındaki ciddi ve tutarlı davranışlarının ve şehit olan askerlerimizin çok büyük etkisi olduğunu, şehitlerimizi her zaman yüreğimizde taşıyacağımızı gazilerimizi ise hiçbir zaman unutmayacağımızı, bundan sonra artık Türkiye’in güneydoğusunada tayini çıkan bir memurun ailesi tarafından rahatlıkla uğurlanacağını, ancak gelen 34 kişinin karşılanmısını hiçbir zaman onaylamadığını söyledi.

Gazi Bahattin Çelik ise terörün mutlaka durması gerektiğini, girişimleri desteklediğini,ancak şehit ve gazi ailelerinin acılarınında unutulmaması gerektiğini belitti.

Programa telefonla bağlanan Düzce muharip gaziler derneği başkanı Vedat Nefesoğlu, şehit babası Kadir Taşdemir ve Güneydoğuda görev yapan emekli kurmay albay Raif Yılmaz 34 PKK lının ülkeye gelişindeki görüntüleri tasvip etmediklerini belirttiler.