Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatıyla Türkiye'nin askerlerini çektiği NATO'nun düzenlediği Norveç'teki Trident Javelin Tatbikatı’nın yankıları sürerken Vatan Partisi İl Başkanı Fethi Sönmez de kameraların karşısına geçti ve “Atatürk düşmanı NATO’dan çıkalım” çağrısı yaptı.

Suriye’yi cehenneme çevirdi
Sönmez, NATO tatbikatında Mustafa Kemal Atatürk ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın hedef olarak kullanıldığını söylerken, “NATO, ABD adına mazlum milletlere bela oldu. Komşularımız Irak, Suriye’yi cehenneme çevirdi” sözlerini kaydetti.

Türkiye’de yaşanan terör olaylarının ABD ve NATO’nun desteklediğini ve PKK- PDY’ye silah verdiğini ifade eden Sönmez, şöyle devam etti;
"Diktatör diye hedef alarak katlettikleri Kaddafi’nin Libya’sında şimdi bin yıl önce olduğu gibi köle pazarları kurulup köle ticareti yapılıyor. Türkiye’de yaşanan terör olayları, alın size NATO 15 Temmuz hain darbe girişimi alın size NATO. PKK-PYD-İŞİD-FETÖ işte NATO’nun çocukları. PKK-PYD ye binlerce tır silah veren, evlatlarımızı şehit eden ABD ve NATO değil mi? Ermeni soykırımı yalanlarıyla bize deli gömleği giydirmek isteyen bunlar değil mi?"

Artık daha fazla beklemeden

“Türkiye NATO’dan çıkmak özgür ve bağımsız olarak yaşamak zorundadır” diyen Sönmez, şu çağrıda bulundu:

“Şu an görülüyor ki Türkiye üzerine yaptıkları yeni planlarının kapağını Atatürk’ü hedef yaparak gösteriyorlar. Artık daha fazla beklemeden, derhal meclis toplanmalı, 1952’de NATO’ya girdiğimiz yasa tartışmaya açılmalıdır. Başta İncirlik, Diyarbakır ve Malatya Kürecik olmak üzere 15 üs derhal kapatılmalı, yabancı askerler ülkelerine geri gönderilmelidir. Türkiye eşit ilişkilerde komşularıyla dost ülkelerle, Batı Asya Birliğini hayata geçirmeli ve yeni güvenlik tedbirleri almalıdır”dedi.

Vatan Partisi İl Başkanı Fethi Sönmez son olarak, “Türkiye artık ekonomik saldırılara karşı da üretim ekonomisine geçmek zorundadır” ifadelerinde bulundu.

Haber: H. GÜRSOY