Ramazan'ın vazgeçilmezi olmasına karşılık bu sene yüksek fiyatı yüzünden sofraları zor süsleyen Ramazan pidesi ile ilgili yükselen tepki karşılık bulmaya başladı. Halkın cebini zorlayan ve vatadaşların da düzenlemeye gidilmesi çağrısı yaptığı pide fiyatları için ilk adımı Düzce Belediyesi attı.

Düzce Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği tarafından Ramazan Pidesi Fiyatları hakkındaki fiyat tarifesi belediye tarafından uygun görülmedi. Fiyatındaki pahalılığı nedeniyle eleştirilerin odağında olan Ramazan Pidesiyle ilgili Düzce Belediyesi’nden yaşanan tartışmalar üzerine önemli bir hamle geldi. Dün gerçekleşen Haziran ayı belediye meclisi ikinci birleşiminde MHP’lilerin soru önergesi olarak meclise sunduğu pide fiyatlarıyla ilgili harekete geçen Düzce Belediyesi, fiyatlara yönelik yaptırımda bulunma haklarının olmamasına rağmen tepkilere kulak vererek fiyatların yeniden değerlendirilmesi yönünde bir adım attı. Düzce Belediye Başkan Yardımcısı Murat Caymaz, Düzce Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanlığına yazı göndererek Ramazan pide fiyatının oluşturulacak komisyon tarafından yeniden değerlendirilerek karara bağlanması istendi.

Kısa adı DESOB olan Düzce Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği tarafından Ramazan ayı için Ramazan pidesinin 300 gram 2 liradan, 625 gram için 4 liradan satışı uygun görülmüştü.

Haber:Y.SEVER