Özellikle kış aylarında yaşanan ciddi derecedeki kazalarla devamlı gündeme gelen otoban Bolu Dağı Tüneli için yeni çareler aranıyordu. Yapılan çalışmalar sonucunda tünel için yeni bir uygulama hizmete koyulacak. Yapılacak uygulamayla yaşanan kazaların ve hız limitlerine uymayan sürücülerin önüne geçmek için tünel içinde radarla hız kontrolü yapılacak. Elektronik radar sisteminin hizmete konmasının ardından hız yapan sürücüler kamerayla tespit edilerek sürücülere gerekli yasal işlemler uygulanacak.

Tünelin uzunluğu 2 bin 788 metre olan Ankara yönündeki kesimiyle 2 bin 954 metre olan İstanbul yönündeki kesiminde uygulamaya başlanacak olan radar sistemi için sistemler ve kablolar da döşenmeye başlandı. Çalışmalar nedeniyle 3 şeritten oluşan tünelde bir şerit ulaşıma kapatıldı.

Özellikle tünel içinde belirtilen 70 kilometrelik hız limitine uyulmaması nedeniyle tünelde yaşanan kazalar için böyle bir uygulamanın getirildiği bilinirken bu zamana kadar yaşanan kazalarda özellikle kış aylarında hayatını kaybeden ve ciddi şekilde yaralanan vatandaşlarında bulunması alınan önlemlerin önemini bir kez daha ortaya koyuyor.