Düzce Belediye Meclisi Aralık ayı 1. Birleşimi Belediye Meclis salonunda yapılan toplantı ile gerçekleştirildi. Toplantıya başlamadan önce Belediye meclisi üyeleri Teknorot fabrikasında çıkan yangın ile ilgili fabrika sahiplerine ve çalışanlarına geçmiş olsun dileklerini iletti. Oturuma Belediye Meclisi Başkan Vekili Mesut Sancaklı başkanlık etti. Gerçekleştirilen oturumda 10 gündem maddesi konuşulurken CHP ve İYİ Parti Meclis üyeleri, Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü’ nün yazılı olarak cevaplamasını istediği soru önergelerini meclise sundu.



CHP Meclis Üyeleri Düzce’nin önemli sıkıntılarından biri olan hava kirliliği ile alakalı Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü’ nün cevaplaması için sunduğu soru önergesi şöyle:
“Düzce’de mevcut olan hava kirliliğini önleyebilmek için belediye tarafından yapılan çalışmalar ve alınacak tedbirler nelerdir?

Düzce’de Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından en son ne zaman ölçüm yapılmıştır ?

Hava kirliliğini önlemek için Düzce’de satılan kömürlerden numune alınarak lisanlı bir laboratuvara gönderilmiş midir ?

Belediye Zabıta ekipleri tarafından yapılan denetimlerde hava kirliliğine sebep olan işletmelere herhangi bir yaptırım uygulanmış mıdır?”
 



İYİ Parti meclis üyelerinin sunduğu soru önergelerinde, Belediyenin kadrolu ve şirketlerinde çalışan işçilerin geciken ödemeleri ve Düzce Belediye Başkanı Faruk Özlü’nün danışmanı ve aynı zaman Kent Konseyi Başkanı olan Av. Arb. Ali Dilber’in belediye ile olan ilişkileri hakkında verdiği soru önergeleri şöyle:

“Belediyenin kadrolu çalışanlarının ve şirketlerinde çalışan işçilerinin maaş ve ikramiyeleri ile ilgili göstereceğimiz hassasiyet  belediye meclisi olarak en önemli önceliklerimizden olmalıdır. Bu kapsamda belediye çalışanlarına ödemelerini düzensiz yapmaktadır. Bu düzensiz ödemeler ne zaman son bulacaktır ?

İşçilere ödenmesi gereken Mayıs, Ağustos ve Aralık ikramiyeleri ödenmiş midir ? Ödenmemiş ise nasıl bir ödeme takvimi planlanmaktadır ?

Belediye iştiraklerinde çalışanların hafta sonu çalışıp hafta içi izinli sayılması uygulaması karşısında oluşan maddi kayıplar nasıl karşılanmaya çalışılmaktadır.
 
Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü’ nün basına danışan kadrosundan lanse ettiği Av. Ali Dilber belediyenin iştirakleri olan şirketlere avukatlık sözleşmesi yapmış mıdır?

Bu şirketlere avukatlık hizmeti alıyorlarsa Ali Dilber’e ne kadar ücret ödemektedirler ?
 
Ali Dilber’e ait olan bir arabuluculuk şirketinin Düzce Belediyesi ile bir sözleşmesi var mıdır ?
 
Belediye Başkanı Faruk Özlü seçim çalışmalarında meclis üyeleri maaş almayacak diyerek bir taahhüt vermişti. Şuan bu mecliste belediyeden veya belediyeye ait şirketlerden maaş alan üye var mı?

Eğer maaş alan meclis üyeleri varsa isimleri nelerdir ? 

Maaş alan meclis üyeleri varsa Başkan Faruk Özlü seçim zamanı verdiği taahhütten neden farklı davranmaktadır ?”