Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü, Öncü Medya Grubu’nu ziyareti sırasında Manşet Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Canan Üstüner'e, Düzceliler’in merakla açılışını beklediği projeler ve yapımı süren yatırımlar hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

“Düzce Belediyesi’nde işler yolunda”

Görevdeki iki yıl süresince Düzce Belediyesi’ni mali açıdan bir dengeye oturttuklarının altını çizen Başkan Özlü, kurumda artık gelirlerin giderleri karşıladığını bir kez daha vurguladı.

Özlü, “Şu anda hiçbir sıkıntımız yok. İkincisi projelerimiz başladı ve şu anda devam ediyor. Özetle bizim işlerimiz yolunda. Bundan sonraki siyaset yapma sürecinde daha çok sürpriz ziyaretler, çay kahve içme ve vatandaşlarımızı ziyaret etme konuları gündeme gelecek. Bu şekilde çalışacağız. Benim özel söylemek istediğim konu şu. Seçimden önce projeler kitabında ifade ettiğimiz bütün projelerimiz yolunda. Hepsi ele alındı ve projelendirildi. Bir kısmı uygulamaya girdi bir kısmı da giderecek. Amma şunu ifade edeyim. Düzce Belediyesi’nde işler yolunda.” dedi.

“Bıçkı Deresi’ne bir regülatör kuruyoruz, Uğur Suyu’ndaki regülatörü de büyütüyoruz”

Artık miadını dolduran içme suyu alt yapısını sil baştan yenileceği projede gelinen son durumu paylaşan Başkan Özlü, şu bilgileri aktardı:

“Bu çok önemli bir konu. Düzce içme suyu alt yapısına uzun yıllardır bir yatırım yapılmamış. Şu anki borularımız çok eski ve deprem görmüş. Borulardaki basıncı ayarlamakta sıkıntı çekiyoruz ve sık sık borular patlıyor. İkincisi su kaynağımız da yetersiz. Uğur Suyu’na regülatör kurulduğunda Düzce nüfusu 30-35 bin civarında. Şu anda Düzce’nin nüfusu 185 bin. Su kaynağı yetmiyor. Borular çatlak, patlak ve eski. Arıtmadan şehre verdiğimiz suyun yaklaşık yarısı yollarda kayboluyor. Yarısı vatandaşa ulaşıyor. Biz bu kapsamda iki proje yürüttük ve ikisinde de projelendirme aşamaları tamamlandı. Bunlardan ilki Devlet Su İşleri’yle yürüttüğümüz proje. Bu içme suyu kaynağının arttırılması. Bıçkı Deresi’ne bir regülatör kuruyoruz. Uğur Suyu’ndaki regülatörü de büyütüyoruz. İki kaynaktan da su alacağız.”

“Toplam bedeli 140 milyon TL, kaynak noktasında sorun yok”

Sağlıksız ve eski alt yapının tümden yenilenmesi için düğmeye basan Özlü, çok kapsamlı dev yatırımda kaynak sorunu olmadığını vurguladı.

Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü, şöyle konuştu: “Asbestli borulardan oluşan 6.8 kilometrelik ana isale hattını değiştirip yerine çelik borular getiriyoruz. Yine günlük 130 bin metreküp kapasiteli arıtma kapasitesine sahip bir arıtma tesis kuruyoruz. Bunun toplam bedeli 140 milyon TL. Bayramdan önce Sayın Cumhurbaşkanımız kaynağını imzaladı. Kaynak noktasında sorun yok. Benim bu çok özel takip ettiğim bir projesidir. Bu çerçevede DSİ genel müdürümüz Sayın Kaya Yıldız’a çok teşekkür ediyorum. Kaya Bey çok uğraştı. Bu çerçevede kendisiyle sık sık görüştüğüm Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanımız Sayın İsmail Şenel, benim eski müsteşarlık arkadaşım. Onlara çok teşekkür ediyorum. Düzce içme suyu sorununa kalıcı bir çözüm getirdiler. Kaynağı tamam. Projesi tamam. Bugün yarın ihalesi olacak. Aşağı yukarı 1 yılda bu arıtma tesisi kurulacak.”

“Düzce’nin içme suyu sorununu kökünden çözüyoruz”

“İkinci projeyi İller Bankası ile yürütüyoruz.” diyen Özlü, konuşmasını şöyle sürdürdü: “O da depo ve şebeke. Bakın şehir şebekesini değiştiriyoruz. Yaklaşık bin kilometre boru döşenecek. Buraya iller Bankası ve DSİ’nin yapacağı iki büyük projeyle yaklaşık 100 bin metreküplük bir depo yapıyoruz. Bu demektir ki Düzce’ye bir hafta boyunca hiçbir kaynaktan su gelmese bile depodaki su bizim ihtiyacımızı karşılayacak. Bir projeksiyon yaptık. Düzce’nin önümüzdeki50 yıllık nüfus artışını göz önüne aldık. Önümüzdeki 50 yıl boyunca Düzce’nin hiçbir su sorunu olmayacak şekilde projelendirdik. Bugün yarın ihalesi yapılacak.  Dolaylısıyla Düzceli hemşehrilerim müsterih olsunlar. Düzce’nin içme suyu sorununu kökünden çözüyoruz.”

“Bir-iki haftaya kadar Düzceliler’in kullanımına açacağız”

Açılışı iki kez ertelenen İnönü ve Avni Akyol parkları ile Anıtpark Meydanı’nı kapsayan Millet Bahçesi Projesi’nde artık sona gelindiğinin kesin dille altını çizen Özlü, eylül ayına işaret etti.

Özlü, “Millet Bahçesi bitti. Ben TOKİ başkanımıza gittim. Kabul heyetinin çabuk gönderilmesini rica ettim. Gelsin kabulleri yapsın biz de bunu teslim alalım diye. Geçen hafta kabul heyeti geldi ve kabulleri yaptı. Yalnız tahta oturaklarda cilalama konusunda bir eksiklik gördü. Bugünlerde cilalanıyor. Bu cuma tamamlanacak. Onlarda sonra arkadaşlarımız evrakları alarak elden TOKİ’ye teslim edecek. Sonrasında da TOKİ imzalayarak Millet Bahçesi’ni bize teslim edecek. Eli kulağında. Bir-iki haftaya kadar Düzceliler’in kullanımına açacağız. Benzer şekilde İstanbul Caddesi’ni içine alan altyapı çalışması da bir iki haftaya kadar doğal taş döşeme işlemi tamamlanacak. Cedidiye’de başka bir işlem başlatacağız. Orada özel mülkler var. Tebligat yaptık. 60 günlük süre var. Bu süreçten sonra Cedidiye’de de çalışmalar başlayacak.”

Uzlaşma Ofisi neden kapalı?

Geniş sosyal donatıları ve eşsiz mimarisi ile Düzce’ye modern bir yerleşim alanı kazandıracak Eski Sanayi Çarşısı’ndaki Dönüşüm Projesi kapsamında açılan Uzlaşma Ofisi’nin neden kapalı olduğu yönündeki sorumuzu ise Başkan Özlü şöyle yanıtladı:

“Şöyle bir sorun var. Uzlaşma firmasıyla bir sorun yok. Yatırımı yapacak olan firma iki ortaktı. İki ortak arasında bir anlaşmazlık oldu ve biri ayrıldı. Diğer ortak Sanayi Çarşısı’nda dükkânlar kalktıktan sonra yapılacak olan projeyi detaylandırıyor. İnsanları çağırdığımız zaman ‘Size şu bölgeden, bu kattan yer vereceğiz’ diye güzel bir maketle geliyorlar. Bunun hazırlığı yapılıyor.”