Çevre ve kentsel dönüşüm açısından büyük sorunları olan bir il olan Düzce’ye Çevre ve şehircilik bakanı İdris Güllüce kısa fakat önemli bir ziyaret gerçekleştirdi. Orta hasarlı binalar, diğer illere nazaran daha yavaş ilerleyen kentsel dönüşüm ve İstanbul’a can suyu veren Melen üzerine yapılacak sıvı atık tesisleri gibi bir çok konu en azından basının karşısında konuşulmadı.



Basın mensuplarından gelen kentsel dönüşüm sorusuna Türkiye’nin geçmiş ve bugününü değerlendirerek cevap veren bakan Güllüce, konuşmasının sonunda başkanlara gereken desteği vereceklerini söylemekle yetindi.



Güllüce, “Biz istiyoruz ki herkes kentsel dönüşüm yapsın. Sadece düzce için Türkiye için kurtuluşumuz bu. Bu sebeple gerekli. Artık Türkiye 2001 Türkiye’si değil. Belediye başkanlarımızın şartları yerine getirerek halkla birlikte kentsel dönüşüm yapmalarını arzuluyoruz. Biz hükümet olarak gereken desteği veririz.“dedi.



Bir türlü başlanamayan kentsel dönüşüm inşaatları,ödeneği yeni başkan Mehmet Keleş tarafından bulunmaya ve oluşturulmaya çalışılan katı atık tesisi,her gün daha belirginleşen hava kirliliği ve hızla artış gösteren astım hastalığı,çevre sorunları,Düzce'nin girişindeki görüntü kirliliği ve buna benzer bir çok problem bakanın gelişi fırsat bilinerek gündeme getirilmedi.



İdris Güllüce'de kentsel dönüşümün iyi bir şey olduğunu ve kentsel dönüşüm yapacak belediyelere destek vereceklerini belirtmekten fazla öteye gitmedi. Çevre ve şehircilik bakanının bu ziyareti Düzce'ye seçimlere'de yaklaşık bir yıl kala önemi kazanımlar yaratması beklenirken hayırlı olsun ziyaretinden ileriye gidemedi. Ya konular kapalı kapılar ardında kaldı yada gündeme gelmedi.

 

 

Haber;G.Tekinalp