Türk Büro-Sen Düzce İl Temsilcisi Temel Kırali, Çalışanların birikmiş sorunları çözülmeden vergi sisteminin arzu edilen verimliliğe kavuşamayacağını vurgulayarak “Maliye Bakanlığı ve Gelir İdaresi Başkanlığı’nda personel yetersizliği dolayısı ile her bir çalışan iki kişilik iş yapmak zorundadır. Kurumda boş kadrolara atama yapılmadığı için çalışanların çalışma koşulları oldukça ağır hale gelmiştir. Mesai kavramı unutulmuş, yoğun çalışma temposundan dolayı sosyal yaşantısı olmayan çalışanların, kişisel ve ailevi sorunları gittikçe artmıştır. Kanunları uygulayan, verginin tahakkuk ve tahsilatını gerçekleştiren yani, devlet bütçesinin her kademesinde katkı sağlayan, bu işin asıl yükünü çeken çalışanların sorunları çözüme kavuşmadığı gibi, gün geçtikçe sorunlar yumak halini almıştır. Çalışanlar mutsuz, motivasyonları yok denecek kadar azalmış ve çalışma barışı bozulmuştur.” ”ifadelerini kullandı.

ADALETSİZLİK GİDERİLMELİ

666 sayılı Kanun Hükmünde Kararname  ile aynı işi yapanlar arasında önemli ölçüde ücret farklılıkları ortaya çıktığına dikkat çeken Kırali, Maliye ve Gelir İdaresi Başkanlığı çalışanlarının özel hizmet tazminatları artırılarak diğer kamu kurumlarıyla eşitlenmeli ve adaletsizlik giderilmelidir. Kurumda aynı işi yapanlar arasında ücret adaletsizliği ve fırsat eşitsizliği devam etmektedir.” dedi.

SENDİKA VE SİVİL TOPLUM KURULUŞLARI YOK SAYILYOR

Kırali  vergi oranlarının yüksek olması ve tabana yayılmamasından dolayı vergi kaçakçılığı özendirildiğini dile getirdi ve vergi politikaları oluşturulurken, vergi çalışanlarının öneri ve tekliflerinin dikkate alınmadığına işaret etti. Kırali, “Maliye'de örgütlü Sendika ve Sivil Toplum Kuruluşları yok sayılmaktadır. Maliye çalışanları af uygulamalarının başlatıldığı süreçte, adeta köle muamelesine tabi tutularak, mesai mefhumu tanınmadan çalıştırılmaktadır. Kurum çalışanlarının ağır iş temposuna, vergi aflarıyla gelen yeni bir iş yükü binmekte, personel mükelleflerle karşı karşıya gelmektedir.”ifadelerine yer verdi.  Türk Büro-Sen Düzce İl Temsilcisi Temel Kırali, Vergi Haftası kapsamında bir dizi etkinlik ve yarışma düzenlenirken, Maliye Bakanlığı ve Gelir İdaresi çalışanlarının sorunlarına değinilmemesinden yakındı.

Haber,S.KAŞKIR