Yerel seçimler öncesinde Düzce'nin içinde bulunduğu sorunlar da ön plana çıkarken bu sorunlardan biri de Düzce Sebze ve Meyve Hali. Düzce halinin yerini gösteren bir tabelanın hala bulunmaması, halin olduğu alanda bir sosyal tesisin bulunmaması, alandaki tuvaletlerin bakımsızlığı gibi sorunlar Düzce Sebze ve Meyve Hali'nin görünen sorunları arasında yer alıyor. Halin diğer önemli sorunu ise şehir dışından gelen araçlarında hale mal indirmesi. Halde bulunan kabzımallar bu nedenle de ciddi sıkıntı yaşıyor.

Yaşadıkları sorunların anlatmayla bitmeyeceklerini söyleyen hal esnafı, ”Kurulduktan sonra bizi sahipsiz bıraktılar. Hal de ne bir tuvalet ne de bir çay salonu bulunuyor. Biz bile nerede yaşadığımızı bilemez duruma geldik. 30 Mart'ta göreve gelecek yeni Başkan'dan bizim içinde çözümler üretmesini bekliyoruz.” ifadelerini kullandı.

Başkan Mehmet Keleş'e de tepki gösteren esnaflar, “Başkan Mehmet Keleş, zamanında buraya gelerek sorunların çözüleceğini söylemişti. Burasıyla ilgilenilmiş olsaydı Belediye için hal, büyük bir kaynak olurdu. İkinci evlat muamelesi görmek istemiyoruz. Biz de artık diğer şehirlerde olduğu gibi düzenli ve gelişmiş bir hal yeri istiyoruz.” şeklinde konuştu.

Halin uzun süredir bu sorunları yaşanması ise haldeki kabzımalları giderek daha fazla sıkıntıya sokuyor. Bu zamana kadar bir çok kere Düzce Sebze ve Meyve Hali'nin içinde bulunduğu durumun anlatılmasına rağmen halde hala neden bir düzenleme yapılmadığı ise bilinmiyor.