Terminal, TEM çıkışı ve Kültür Merkezi
Yenikent Polis Merkezi'nin açılışını yapmak üzere Düzce'ye gelen İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin'e Vali Adnan Yılmaz ve Belediye Başkanı İsmail Bayram tarafından ilin çözüm bekleyen sorunlarına ilişkin verilen brifingin detayları belli oldu. Gazeteciler Cemiyeti'nin nezaket ziyareti sırasında Vali Adnan Yılmaz, bakanla yaptıkları görüşme hakkında bilgiler verdi. Bakan Şahin'le yaklaşık bir saat Düzce'nin çözüme kavuşması beklenen sorunlarını masaya yatırdıklarını belirten Yılmaz, terminal, TEM çıkışı ve Kültür Merkezi başta olmak üzere bir çok konunun bakana iletildiğini vurguladı.
Yılmaz, “İSKİ’nin kolektör hattı ve köylere bağlanması konusu çok önemli. Bakanımıza “Bu bizi aşar gücümüz ve imkanımız yok” dedim. Ayrıca kültür merkezinin muhakkak bitmesi gerektiğini söyledim” dedi.
Mutluyum, rahatladım
Düzce'nin yıllardır modern bir teminale kavuşamaması da Bakan Şahin'e aktarılan sorunlar arasındaydı. Terminalin bir il için çok önemli olduğuna dikkati çeken Vali Yılmaz, mevcut haliyle Düzce terminalinin ihtiyaca cevap vermediğini vurguladı.
Artık Düzce'nin yeni bir terminale acil olarak kavuşması gerektiği hususunda Bakan Şahin'i bilgilendirdiğini kaydeden Yılmaz, “Turizm için terminal çok önemli. Seyahat acentaları mevcut terminale girer mi? Bu konu “Çok acil. Kamulaştırmalarda ilgili birimler yardımcı olmalı” dedim. Terminalin Düzce’nin bağrından geçen, Karadeniz’e açılan bir kavşakta olması gerekmez mi? diyerek bu konunun Düzce için acil olarak çözülmesi gereken bir konu olduğunu belirttim. Bakanımıza şükran ve minnet borçluyum. Çünkü “masaya yatırdık, uyutmadık” dedik. Aşağı yukarı 1 saat ilin sorunlarını anlattım. Mutluyum, rahatladım.” şeklinde konuştu.
Bizi aşan hususlar da var
“Keşke daha çok bakanım gelse onlara söyleyeceğim hususlar var” diyen Vali Yılmaz, “Geçen enerji ve tabii kaynaklar bakanım geldi. Hemen Kaynaşlı-Bakacak mevkiinin ışıklandırmasını ilettim. Bizim yapmamız gerekenleri biz yapacağız, ancak bizi aşan, kaynak ihtiyacı olan hususlar da var. O yüzden ne kadar çok bakan Düzce’yi ziyaret ederse bundan hepimiz keyif almalıyız. Bakanların gelmesini bir fırsat olarak değerlendirmeli ve çözüm bekleyen konuları anlatarak çözümü hızlandırmalıyız.” şeklinde konuştu.
Turizmde kalkınacak
Turizmin Düzce'ye ekonomik katkısının az olduğunu da vurgulayan Vali Yılmaz, “Tarım, hayvancılık, sanayi ve ticaret Düzce'nin ekonomisini oluşturuyor. Ancak Düzce'nin turizm potansiyeli çok yüksek. Bugüne kadar bu ekonomik olarak yeterince değerlendirilememiş. Bu konuda da çalışmalar yürüteceğiz. Düzce bir çok güzelliği içerisinde barındıran bir il ve bu güzellikler en iyi şekilde tanıtılmalı.” dedi.
Ayak uyduracaklar, başka yolu yok
Düzce'nin sorunlarının ileriki günlerde il koordinasyon kurulu toplantısında da ele alınacağını belirten Vali Yılmaz, kurum müdürlerine önemli bir mesaj verdi.
Yılmaz, “İleriki günlerde il koordinasyon toplantısında da sorumlularından ayrıntılarını dinleyeceğim. Arkadaşlarım da bize ayak uyduracaktır. Başka yolu yok.” diyerek Düzce'nin sorunlarının çözümü için hızlı bir tempoda çalışacaklarını ve projelerin kısa sürede hayata geçirilmesi noktasında müdürlerin de tempolu bir çalışma izlemesi gerektiği mesajını verdi.
Hoş bir seda bırakmak isterim

Düzce'nin gelişmesi için çalışacaklarını kaydeden Vali Yılmaz, “Ben Düzce'den ayrıldığımda arkamda hoş bir seda bırakmak isterim. Ben Düzce'nin valisi olarak atandım. Yani Düzce'nin sorunlarını çözmek, Düzce'yi hep beraber daha iyi yerlere taşımak için burada görev yapıyorum. Bunun için Düzce'nin sorunlarını çözüme kavuşturmak en başlı görevimiz.” dedi.

Haber; C. ÜSTÜNER