Düzce’de eğitimde sıkıntı devam ediyor. Başta fiziki mekan yetersizliği olmak üzere birçok eksiklik nedeniyle Milli Eğitim Bakanlığı’nın yapmış olduğu yeniliklere ayak uydurmakta zorlanan Düzce, okul dönüşümü ve müdür atamalarındaki kaosu atlatamadan bir başka sorunla karşılaştı. Düzce Anadolu Öğretmen Lisesi yerine Akçakoca Anadolu Öğretmen Lisesi’nin Sosyal Bilimler Lisesi’ne dönüştürüleceği haberi eğitim camiasını karıştırdı.

 

Düzce Milletvekili Osman Çakır’ın son anda devreye girerek Sosyal Bilimler Lisesi’ni Akçakoca’ya kazandırması eğitimcileri ikiye böldü. Karar Akçakoca'da sevinçle karşılanırken öğrenci potansiyelinin çok yüksek olduğu Düzce'de ise şaşkınlık yarattı. Karara tepki olan bazı eğitim sendikaları, “Sosyal Bilimler Lisesi, Düzce'de açılmalı” diyerek harekete geçti. Bakanlığı kararından döndürmek için soluğu Ankara'da alan sendika temsilcilerinin temaslarda bulunduğu öğrenildi.

 

Gerek kampüs şeklindeki fiziki mekanı gerek il merkezinde olması gerekse hazır personele sahip olması gibi birçok avantaja sahip olan Düzce Anadolu Öğretmen Lisesi’nin dönüşümünün daha doğru olacağı hem veliler hem de eğitim paydaşlarınca dillendirilyor. Bu doğrultuda dönüşümün ya Düzce'de yapılması ya da iki okulun birden sosyal lise olarak yeni dönemde kapılarını açmayı bekleniyor.

 

Özellikle Düzce’deki eğitim seviyesindeki düşüklük göz önüne alındığında Fen Lisesi ile beraber Sosyal Bilimler Lisesi’ne sahip olunması elzem gibi görünüyor. Gelinen bu noktada sorunun nasıl çözüme kavuşacağı merakla bekleniyor. Sosyal Bilimler Lisesi’nin hem merkez hem de Akçakoca’da mı yoksa sadece ikisinden birinde mi olacağını zaman gösterecek.

 

 

Haber;C.Üstüner