Şiddetli sağanak yağışı ve sel afetiyle mücadele ettiğimiz; Vali, Belediye Başkanı ve Milletvekillerinin sahadan bir an bile ayrılmayarak gecesini gündüzüne katarak mesai harcadığı şu günlerde, bu doğal afeti ve su kesintisini fırsat bilen Sırma Su, damacana fiyatını 30 liradan 95 liraya çıkardı.

Bir canımıza mal olup, ekili tarım arazilerimizi sular altında bırakan doğal afette, 7 den 70 e herkesin kenetlenip seferber olduğu bir zamanda böyle fırsatçılık yapan Sırma Su, gerekçe olarak “su kesintisinden dolayı artan talepleri” sundu.

YÜZDE 300 ZAM YAPMIŞ

Haber merkezimizden bir arkadaşımızın, sıradan bir vatandaş gibi arayıp bilgi aldığı Sırma Su yetkilisi su fiyatının 25 TL olduğunu depozito fiyatının ise 70 TL olduğunu ifade ederek "su sipariş etmeniz durumunda ödeyeceğiniz miktar 95 TL'dir." dedi”

Böyle bir doğal afeti fırsat bilerek 30 liralık damacana suyu 95 liraya satarak yaklaşık yüzde 300 zam yapan bu fırsatçılara vatandaşlar “bunlar hangi memleketin insanı?” diyerek tepki gösterdi.

“Yazıklar olsun bu fırsatçılara…”

Durumu 0542 767 18 81 numaralı Öncü Haber Whatsapp ihbar hattına bildiren bir vatandaş; “Valisinden Belediye Başkanına, Milletvekilinden Kaymakamına kenetlenerek bu sel afetiyle mücadele ettiğimiz şu günlerde, doğal afeti fırsat bilip vatandaşı kazıklamaya çalışan Sırma Su’ya yetkililer nasıl müdahale etmez? Yazıklar olsun bu fırsatçılara…” dedi.

Ahmet Çelik