Düzce'nin önemli sorunları arasında yerini alan ve Çamköy'de meydana gelen çocuk ölümünün ardından adından sık sık söz ettiren Çamköy Katı Atık Deposu, İSKİ'nin İstanbul'un su ihtiyacını karşılayacak olan Melen Suyu Projesi kapsamında temizleme çalışmalarıyla kapatılmıştı.

İSKİ tarafından üzeri kapatılan Çamköy'deki çöp deposunun yeniden kullanılmayacağı ve Belediye Başkanı Mehmet Keleş'in alana bir daha çöp dökülmeyeceğini söylemesinin ardından Çamköy sorunu çözülmüşe benziyordu.

Ancak bugün objektiflere yansıyan görüntüler bu sorunun devam ettiğini gösteriyor. Düzce çöplerinin nereye döküldüğü konusunda çeşitli söylentiler ortaya çıkarken çöplerin Çamköy Katı Atık Deposu yanındaki Belediye Şantiyesine döküldüğü ortaya çıktı. Alana dökülen çöplerin üstü de dozerlerle kapatılıyor.

Bu durumun ne kadar zamandır devam ettiği bilinmezken çöplerin üzerinin kapatılmasının da çöp sorununu ne kadar önlediği soru işaretleri oluşturuyor. Yaşanan durum Çamköy'ün yeniden çöp toplama alanı olarak kullanılıp kullanılmayacağı sorusunu da akıllara getiriyor.