CHP dün düzenlenen programla büyük olasılıkla yerel seçimlere girilecek aday açıklamalarını yapmıştı. Adayların parti üyelerine ve basın mensuplarına tanıtılması sırasında açıklamalarda bulunan CHP İl Başkanı Zekeriya Tozan'da yaptığı İsrail'in Filistin'e düzenlediği saldırıyla ilgili açıklamasıyla bir anda dikkatleri üzerine çekmişti.

Tozan, Filistin'in şu anki durumuyla ilgili yaptığı açıklamada Ak Parti ile ilgili “Filistin'e destek diye halkı yürütüp,din duygularını sömürerek onları yanında tutan bu siyasi iktidardır.” ifadelerine yer vermişti.

Tozan, bugün yaptığı açıklamalarla da dün yaptığı konuşmanın yanlış anlaşıldığını belirtti. Dün akşam CHP aday adaylarını açıklarken konuşmasındaki bir cümlenin yanlış anlaşıldığını düşündüğünü söyleyen Tozan, “Filistin halkına yürekten bizde destek veriyoruz. Şu anda da bir ilaç kampanyası başlatmış durumdayız. Orada bir soykırım vardır, vahşet vardır. Burada üzülmemek elde değildir. Bizde Filistin halkının yanındayız. Bunu Düzceli'nin bilmesini isterim. Benim söylemek istediğim eğer Türkiye Cumhuriyeti'ni yöneten Hükumetin tutarlı bir dış politikası olsaydı, Ortadoğu'da tutarlı bir politikası olsaydı, Filistin'de bu kadar kan akmayabilirdi.” şeklinde konuştu.