Akçakocalılar olarak yaşadıkları 17 Temmuz sel felaketinin ardından, kendileriyle ilgilenilmediğini, verilen sözlerin tutulmadığını söyleyen Uğurlu Köyü sakinleri, siyasetçileri Cumhurbaşkanı'na şikayet etmeye hazırlanıyor. Felaket esnasında devletin tüm kurum ve kuruluşlarının köylerine geldiğini ancak verilen sözlerin hiçbirinin tutulmadığını idda eden Uğurlulular, Düzce Milletvekili Ayşe Keşir, Vali Zülkif Dağlı başta olmak üzere köylerindeki sorunların takipçisi olmayanlardan şikayetçi.

"Köyümüze yardım etmeye değil fotoğraf çektirmeye geldiler"
Uğurlu köylüleri adına görüşlerini aktaran Murat Sarıoğlu, yaptığı açıklamada, siyasilerin verdikleri sözlerin arkasında durmadığını savundu. Felakette bölgeye gelerek inceleme yapan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'un verdiği sözlerin yerine getirilmediğinden yakınan Sarıoğlu, Bakan tarafından verilen talimatların yerel bürokratlar ve milletvekilleri tarafından takip edilmediğini, köylerine sadece fotoğraf çektirmeye gelindiğini öne sürdü.



Sıraladıkları sorunların çözülmesini istiyorlar

Bugüne kadar Reis'i yalnız bırakmadıklarına dikkat çeken Uğurlu köyü sakinleri, aşağıdaki konularda imza toplayarak CİMER'e başvuracaklarını ve Cumhurbaşkanı ile birebir görüşmek istediklerini dile getiriyor.

1- Köylerinin yolu henüz yapılmadı.

2- Afette çöken Bezirgan Köprüsü yapılmadı.

3-Tarım ve Kredi Kooperatifi borçları ertelenmedi ve köylüye yeni kredi açılmadı.

4- Sağlık Ocağı için halen bir gelişme yok.

5- Banka borçları ertelenmedi.

HABER: ÖZHAN KIZILTAN (BİZİM AKÇAKOCA GAZETESİ)