Sağlık-Sen Düzce Şube Başkanı Bülent Güleç, 4924’lü sözleşmeli personellerinin 5 yıldır yaşadığı mağduriyetin, Sağlık- Sen’in çabalarının neticesinde son bulduğunu bildirdi.

Genel Merkez Yönetiminin 10 Nisan ve 10 Haziran tarihlerinde Sağlık Bakanı Recep Akdağ ile yaptığı görüşmelerde, 4924’lülerin eş durumu ve sağlık mazereti tayini konusunda mağduriyetlerin ivedilikle bitmesi talebinde bulunulduğunu kaydeden Güleç, Sağlık Bakanı Akdağ tarafından da, sözleşmeli personeli tek çatı altında toplayacak yasal düzenleme hayata geçirilinceye kadar, geçen sürede 4924’lülerin mağduriyetini önleme amacıyla bir yönetmelik değişikliği çalışması yürütüldüğünü ve mümkün olan en kısa zamanda bu sorunun çözüme kavuşturulacağı bilgisinin verildiğini belirtti.

Sağlık – Sen'in, Hastanelerde çalışırken acil servislere de hizmet vermelerine karşın acil farkı alamayan laboratuvar çalışanlarını mutlu edecek bir hukuk zaferi elde ettiğinide açıklayan Bülent Güleç, “ Laborantlar, riskli birimlerde çalışarak ve nöbet tutarak yaptığı görevlere ilişkin döner sermaye ek ödemesinden faydalanacak.” dedi.

Güleç ayrıca, “ Zaten Acil Serviste de çalıştırılan laborantların ek ödeme katsayısından faydalandırılmaması haksızlıktı. İdare Mahkemenin sendikamız lehine verdiği karar ile “Laboratuvarda çalışan, aynı zamanda, acil serviste de çalışarak ve nöbet tutarak görev yapan, döner sermaye ek ödeme katsayısından yararlanamayan laborantların bu mağduriyeti ve hak kaybı çözüm üreten ve kazandıran yetkili sendika Sağlık – Sen tarafından giderilmiş oldu.” açıklamalarında bulundu