Düzce’de faaliyet gösteren STK Temsilcileri Afrin’de ‘Zeytin Dalı Harekatı’nda terörle mücadele eden askerlerimize destek ve moral vermek için yardım kampanyası başlattı.
 
Kampanyanın 20 Mart’a kadar devem edeceğini söyleyen Memur -Sen Düzce Şube Başkanı Ömer Faruk Çelebi, Düzcelilerden destek istedi.
 
Çelebi, “Dediğimiz gibi devletimiz güçlüdür. Buradaki durum toplumsal desteği verme isteğinin sorunudur. Bununla ilgili Kuveyt Türk Cedidiye Şubesi’nde hesap açtık. Hesap numaraları afişlerde yazıyor. Bu hesap numaralarına bağışlarını yapabilirler. Düzce Sivil Toplum Kuruluşları olarak bu organizasyona imza atıyoruz. Burada amaç maddi destekten ziyade, manevi olarak askerlerimizin yanında, devletimizin yanında olduğumuzu göstermek. Tüm Düzcelilerden 1TL de olsa bu kampanyaya destek vermeleri. Rakam önemli değil ama kişiler önemlidir. Burada önemli olan Düzce halkının bu işe ne kadar gönül verdiğidir. Bu kampanyanın diğer bir amacı gençlerimize, çocuklarımıza vatan aşkını, vatan sevdasını gerekirse bu vatan için, din için canımızı seve seve vereceğimizi göstermek için ön çalışmadır. Hiç kimse savaş olsun istemez ama bunlar zorunluluklar karşısında ortaya çıkan şeyler. Bu paralarla almış olduğumuz malzemeleri teslim etmek için sınıra gideceğiz. Buradan otobüsler kaldıracağız” dedi.
 
Diyanet- Sen İl Temsilcisi Şaban Coşkun  yardım kampanyasının Mehmetçiğin ihtiyaçlarının olup olmadığına bakmadan başlatıldığını söyledi. Coşkun, “Devletimiz çok büyüktür onların ihtiyaçlarını karşılar fakat Düzce’nin de yanlarında olduğunu görmeleri açısından ve onların moral ve motivasyonlarının daha yüksek olması için bu kampanyayı başlattık. Düzce’den aldığımız malzemeleri Hatay’daki Tugay Komutanlığı’na teslim edeceğiz. Oranın müftüsüyle irtibata geçip bir program düzenleyeceğiz. Şehitlerimize, gazilerimize ve askerlerimize dua edeceğiz” ifadelerinde bulundu.

Haber: H. GÜRSOY