Tüm Dünya’da etkisini sürdüren ve küresel bir kriz haline gelen Yeni Tip Covid- 19 Salgını hızla yayılmaya devam ediyor. Kaynaşlı ilçesine bağlı Darıyeri Mengencik Köyü vaka sayısının artması nedeniyle, Düzce Valiliği’nin aldığı kararla giriş ve çıkışlara kapatıldı.

Bu gelişmenin ardından Öncü Haber ekibi Darıyeri Mengencik Köyüne giderek, köy muhtarı İsmail Mecit’ten bilgi aldı. Köy muhtarına göre, köyde vaka sayısının artmasına köy dışından gelen bir kişi neden oldu.

“Hızlıca yayıldı…”

Köyde ilk vakanın Normalleşme sürecinin ilk günü olan 1 Haziran tarihinde görüldüğünü kaydeden Muhtar Mecit, “1 Hazirana kadar herhangi bir sıkıtı yoktu. Vatandaşın birisi arazilerine anlaşmak için geliyor. Sonra oradan ikinci bir eve gidiyor. İkinci evden sonra bu iki ev bir araya geliyor. Bu çoğalıyor Sonra köyden birkaç kişi daha katılıyor.  O ona temas ediyor, bu buna temas ediyor, böyle çoğalıyor. Biz gerekli önlemi aldık, anons ettik, ilaçlama yaptık” diye konuştu.  

“Düzce’den köyümüze gelen misafir bulaştırdı”

“Dışarıdan misafirin gelmesiyle kaynaklanıyor” diyen Mecit, “Yoksa köyde herhangi bir sıkıntı yoktu. Bu Düzce’den gelen misafirden bulaştı. 2 kişi tanıyorum ikisinden biri. İkisi de hastanede yatıyor. Jandarma her gün köyümüze geliyor. Biz istişare yapıyoruz. Kaymakamlıkla ve Jandarmayla görüşüyoruz. Ondan yana sıkıntı yok. Her ikisine de bilgi veriyorum” şeklinde konuştu.

“Benim testim negatif çıktı”

Salgının köyde artmasına Muhtarın sebep olduğu yönünde ki haberlere de tepki gösteren Muhtar Mecit, “Ben daha dün test yaptırdım. Yapılan testim negatif çıktı. Bu tür haberi yapan basın kuruluşlarına dava açacağım”  dedi.