Yaz aylarının gelmesiyle birlikte su sorunları da baş göstermeye başladı. İçme suyu olmayan köyler kadar içme suyu olup ta arıtma tesisi olmadığı için kirli su kullanmak zorunda kalan köyler de bulunuyor. Dün, kimliği belirsiz kişi ya da kişiler tarafından su depolarının kurşunlanmasıyla adından söz ettiren İstilli Grubu İçme Suyu Birliği, su hatlarının bir türlü bitmediğini ve geceli gündüzlü çalıştıklarını belirtti.

Ağustos 2008'de bitmesi gereken su hatlarının bitirilemediğini ve hala boru döşeme çalışmalarına devam edildiğini söyleyen Birlik Başkanı Abdullah Ateş, köylülerin suyu daha temiz içmeleri için yapmak istedikleri arıtma sisteminin İl Özel İdaresi tarafından yapılmadığını ifade etti.

Vali Bülent Kılınç'ın çalışmaları yerinde incelediğini ve İl Özel İdaresi'ne talimat verdiğini belirten Ateş, 7 bin kişinin su içtiği bir yerin bu kadar aksatılmaması gerektiğini vurguladı. Vatandaşların su içemediğini ve köy muhtarlarına tepkide bulunduklarını dile getiren Ateş, çalışmanın Temmuz ayı sonuna kadar bitmesi gerektiğini fakat İl Özel İdaresi'nin rahat tavırları yüzünden bitecek gibi görünmediğini de sözlerine ekledi.

Murat AYDIN