toplantısında suya yapılan zam, mecliste grubu bulunan siyasi parti meclis üyelerinin tepkisine yol açmıştı. Suya yapılan yüzde 20.4 oranındaki zamla ilgili ilk kez Öncü Haber Mikrofonuna konuşan Düzce Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkan Vekili Hasan Günden, zamma rağmen Düzce’nin civar illere göre en ucuz suyu kullandığını belirtti.

“Başkanlığa su zamlarının enflasyona göre ayarlanması hususunda teklif sunacağız”

Belediye Başkanlığına bundan sonra suya yapılacak zamların enflasyon oranında ayarlanması için teklif sunacaklarını belirten Günden, “Bende muhalefet olsam, suya yapılan zamma ben de tepki gösteririm. Yüzde 5 veya yüzde 10 da zam gelse muhalefet tepki gösterecek elbette. Çünkü onların görevi o. Fakat şöyle bir durum var; biz 6-7 senedir suya bir geçen sene zam yaptık. Su fiyatlarımız emin olun maliyetin altındaydı. Maliyetin altında olunca da sürdürülebilir hizmet noktasında sıkıntılar yaşanıyor. Ancak şu anda maliyetini ancak yakalayabildik. Mesela İstanbul Belediyesi suya yüzde 25 zam yaptı. Şu anda İstanbul’da 6-7 TL suyun ücreti. Bolu Belediyesi şu anda bizim zamlı halimizle bile bizden daha çok pahalıya veriyor suyu. Tabii biz kötü örnek göstermek istemiyoruz. Bizim Bolu’daki AK Parti Meclis Üyesi arkadaşlarımla görüştüm, Tanju Özcan şöyle bir formül bulmuş geçtiğimiz aylarda; Bolu’da su fiyatlarını enflasyon artışına bağlamış. Bana göre bu mantıklı bir çözüm. Şuanda bu sene yapılan zamla kar ve zarar etmeden tam kendini kurtarır vaziyete geldi.  Bundan sonra biz de enflasyon oranına göre zam yapma yönünde bir teklifte bulunacağız yönetimimize. Enflasyon oranında bundan sonraki zamları ayarlanırsa, enflasyonun üzerinde zam yapılmasını engellemiş olacağız. Düzce’de şu anda yapılan zamlarla, hem civar illerden daha düşük, hem de su maliyetini kurtarır hale yeni geldi” diye konuştu.  

“AK Parti grubu olarak 2021 yılı bütçesini hazırlarken büyük hassasiyet gösterdik”

AK Parti grubu olarak Düzce Belediyesi 2021 bütçesinin hazırlanma aşamasında, Düzceliler’in menfaatlerini göz önünde bulundurarak büyük bir hassasiyet gösterdiklerini dile getiren Günden, “Belediyeler bütçelerini hazırlarken, vatandaşlara en iyi hizmeti verebilmek amacıyla hizmette en üst, rakamda minimumu gözeterek bütçelerini hazırlarlar. Çünkü bütçe oluşumunda önemli kalemler, vatandaşların harcamaları ile alakalı su faturası olsun, fen işleri olsun, imarlarla ilgili harcamalar olsun bu kalemlerden kaynaklanır. Dolayısıyla bütçe görüşmelerinde defalarca komisyonumuzla bir araya geldik, Plan ve Bütçe Komisyonumuz çalışmalarını yaptı. Plan ve Bütçe Komisyonunda görevli AK Parti Düzce Belediye Meclis Üyelerimiz ile birlikte  hassasiyetimizi dile getirdik. Gelir tarifelerindeki vergi ve harçları, ücretleri iyice analiz ettik. Belediyemizin burada kar amacı gütmesine müsaade etmeyin, ama vatandaşa yapılacak hizmete de aksamaya sebebiyet verecek durumlara da düşürmeyelim belediyemizi dedik. Onlarda sağ olsunlar çalıştılar, gelen rakamları makul ve mantıklı buldular. Zaten müdürlüklerimiz bu fikir üzerine fiyatlandırmalarını yapmışlar. Bizlerde çalışmalarda baktık, değerlendirdik ve muhalefet ile birlik 2021 yılı bütçesini oy birliği ile, ücret tarifelerinin bazı kalemlerini de oy çokluğu ile karara bağladık” şeklinde konuştu.

HABER: Savaş ARI