İYİ Parti Düzce İl Başkanlığı ve Akçakoca İlçe Başkanlığı iş birliğinde yürütülen çalışma neticesinde, Akçakoca ilçesinde yaşanan afet ile ilgili TBMM’ye soru önergesi verildi.
Verilen önergede sel afetinde maddi kayba uğrayan vatandaşların talepleri yer alırken aynı zamanda vatandaşların mağduriyetinin giderilmesi için ne gibi çalışmalar yürütüldüğü sorusu da yer aldı.



Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı’na verilen önergede yer alan sorulara İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tarafından yanıt beklendiği de belirtildi.

İYİ Parti Düzce İl Başkanlığı ve Akçakoca İlçe Başkanlığı iş birliğinde hazırlanan ve İYİ Parti Ankara Milletvekili Şenol Sunat tarafından TBMM’ye sunulan soru önergesinde şu ifadelere yer verildi:
 


“TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA,
 
Aşağıdaki sorularımın İçişleri Bakanı Sayın Süleyman Soylu tarafından yazılı olarak cevaplandırılmasını saygılarımla arz ederim.
 
18 Temmuz 2019 tarihinde Düzce İlimize bağlı Akçakoca ve Cumayeri ilçelerimizde meydana gelen sel felaketi neticesinde birçok mahalle ve köyde maddi hasar meydana gelmiştir. Diğer illerimizde olduğu gibi Düzce’de yaşanan doğal afet sonucunda da vatandaşlarımız büyük ölçüde mağdur olmuş ve devlet tarafından bekledikleri desteği bulamamışlardır.
 
Bölgede yaptığımız incelemeler ve yöre halkı ile yaptığımız görüşmeler sonucunda vatandaşlarımızın devletimizden beklentileri özetle aşağıda sıralanmıştır:
 
Köylerden hala temizlenmeyen moloz ve pisliklerin bir an önce temizlenmesi
 
Ağır hasar görüp kullanılamaz hale gelen kanalizasyon şebekesinin tamir edilmesi
 
Köylerin hemen sınırında olan ve ulaşım için hayati önem arz eden ve köyleri birbirine bağlayan korunun kalıcı olarak yapılması
 


Köyleri Düzce ile diğer ilçelere bağlayan ve selde hasar gören yolun acilen tamiri ve asfaltlanması
 
Köyleri Akçakoca’ya bağlayan ve selde zarar gören yolun acilen tamiri ve asfaltlanması
 
Sel felaketi nedeni ile köylülerin bankalara, özellikle de Tarım Kredi Kooperatifleri‘ne olan borçlarının faizlerinin silinmesi ve ana borçlarının yapılandırılması
 
Köylere içme suyu taşıyan ve selde ağır hasar gören su şebekelerinin acilen yemlenerek hizmete açılması.
 
Bu bilgiler çerçevesinde;
 
Sel felaketi nedeniyle sıkıntılı günler geçiren bölge halkının mağduriyetlerini gidermek için hangi çalışmalar yapılmaktadır?
 
Doğal bir afete maruz, kalan ve ölümün eşiğinden dönen vatandaşlarımıza neden hala sardım götürülmemektedir?
 
Afetten ötürü maddi zarar gören vatandaşlarımızın zararları karşılanacak mıdır?”



Haber: H. DURNA