Toplantıda konuşan Akçakoca Kaymakamı Mehmet Ünal, ''Organik tarım insan için yapılır. Günümüzde her şey suni, bu nedenle çevremiz kirlenmekte ve sağlıklı beslenememekteyiz'' dedi.
Ünal, Akçakoca Belediyesinin öncülüğünde kurulan ve demo üretimine başlanan organik gübre üretimini desteklediğini ifade etti.
Belediye Başkanı Fikret Albayrak da, Akçakoca'nın Turizm alanında ilerlemesi için organik ve ekolojik tarımın olması gerektiğini vurgulayarak, ''Yıllardır özlem duyduğum bir projeydi. Bununla ilgili çalışmaları 5 ay önce başlattık. Dadalı köyünde demo üretimine başladık. Ham madde elimizin altında var. Daha önce tavuk gübresini çöpe atıyorduk, şimdi atmayıp değerlendireceğiz. İkincisi, Fındık çatonağı dediğimiz maddeyi yakıyorduk, şimdi yakmayıp değerlendireceğiz. Üçüncüsü de, Belediyenin atık suyudur. Bu 3 ham maddeyi birleştirerek organik gübre haline dönüştüreceğiz ve Fındık dahil her ürünümüzü organik olarak yetiştireceğiz''dedi.
Konuşmaların ardından,Toplantıya katılan Konuşmacılarda Ziraat Yüksek Mühendisi Muhlis İlter Akdağ, Akçakoca'da tarımsal kirlilik ve kompostun önemine ilişkin Fındık üreticilerini bilgilendirdi.
Akçakoca Organik Fındık Üreticileri birlik başkanı Ahmet Cesur, Fındık üreticilerine yönelik üyelik teklifinde bulundu.
Transtrade US(Amerika)Temsilcisi, Ahmet Arapoğlu da, kompostun önemi ve organik tarımdaki yeri konusunda çiftçileri bilgilendirdi.
Toplantıya, tavuk ve fındık üreticilerinin ilgi gösterdiği gözlendi.