Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, birtakım temaslarda bulunmak amacıyla komşu ilçe Zonguldak'ın Ereğli ilçesine gitti. Özlü, buradaki bir otelde iş adamlarıyla gerçekleştirilen toplantıya katıldı ve Düzce'yi de yakından ilgilendiren açıklamalarda bulundu. 
Özlü'ye doğum günü sürprizi
Toplantıda söz alan AK Parti Zonguldak Milletvekili Faruk Çaturoğlu, 19 Kasım'ın Bakan Özlü'nün doğum günü olduğunu belirterek, kendisi için hazırlattığı pastayı getirtti. Bakan Özlü de milletvekili Çaturoğlu'na teşekkür ederek, pastadaki mumları üfledi.
"Sanayi bölgelerimizin gücüne güç katacağız"
Özlü, burada iş adamlarına hitaben yaptığı konuşmada, Türkiye'nin iş adamlarının, sanayicilerin ve esnafın gayretiyle her geçen gün büyüyüp geliştiğini söyledi. Amaçlarının Türkiye'de daha fazla ve daha nitelikli yatırımlar yapılmasını sağlayacak bir ortam oluşturmak olduğunu ifade eden Özlü, yatırım yapmak için öncelikle iyi planlanmış sanayi bölgelerinin hazırlanması gerektiğinin altını çizdi. Özlü, "Bakanlık olarak, bunu yapıyoruz. Organize Sanayi Bölgelerini (OSB), sanayi sitelerini ve endüstri bölgelerini hem nicelik hem de nitelik olarak geliştiriyoruz. Ülkemizde 294 OSB'de 1 milyon 640 bin kişi istihdam ediliyor. Şu anda üretim reform paketi üzerinde çalışıyoruz. Bu reform paketiyle sanayi bölgelerimizin gücüne güç katacağız. Yatırımcılara çok daha cazip şartlarda sanayi parseli temin edecek, üretimin üstündeki birçok yükü kaldıracak adımlar atacağız." dedi.
"Dimdik ayaktayız, gücümüzü ve enerjimizi koruyoruz" 
"Yatırımcılara yönelik, hem yatırım aşamasında hem de üretim aşamasında önemli teşvik ve desteklerimiz bulunuyor." diyen Özlü, Türkiye'nin son birkaç yılda büyük hadiseler yaşayarak badireler atlattığını anımsatarak, konuşmasına şöyle devam etti: "FETÖ, PKK ve DAEŞ gibi üç terör örgütüyle birden mücadele ediyoruz. Buna rağmen, dimdik ayaktayız, gücümüzü ve enerjimizi koruyoruz."  
İş dünyasının hükümete ve Türkiye'ye güvenmesi tavsiyesinde bulunan Özlü, "Herkes işine gücüne bakmaya devam etsin. Yatırım yapacak olan yatırımını yapsın. Türkiye, bu zorlu süreçten daha da güçlenerek çıkacak." dedi.
"Süreci doğru ve hızlı bir şekilde tamamlayacağız"
Sözü Başkanlık Sistemi'ne getiren Bakan Faruk Özlü, sözlerini şöyle tamamladı: "Biliyorsunuz, şu anda başkanlık sistemiyle ilgili bir anayasa çalışması gündemde. AK Parti'nin hazırladığı ve MHP'ye sunduğu tasarı, muhtemelen yakında TBMM gündemine gelecektir. TBMM'de 330'u geçersek, bir referandum söz konusu olacak. Ancak biz 367'yi de geçsek, bu sistem değişikliğine milletimize, sizlere sormamız gerektiğine inanıyoruz. Bu süreci doğru ve hızlı bir şekilde tamamlayacağız. Türkiye'nin ihtiyacı olan, hızlı ve etkin çalışan, iyi denetlenen, demokratik normlara ve evrensel teamüllere uygun bir sistem oluşturacağız. Bu değişikliğin de Türkiye'yi, özellikle de ekonomimizi çok olumlu etkileyeceğini ve bu etkiyi, 2017'den itibaren hissedeceğimizi düşünüyorum. Böyle bir sistem değişikliğine olan ihtiyacı iş dünyamızın çok iyi anladığını, çok iyi idrak ettiğini tahmin ediyorum. Sizlerin bu sürece azami katkı vereceğinizi, sizlerle ve milletimizle birlikte, ülkemiz için en uygun sistemi geçireceğimize inanıyorum."